No a les retallades en À Punt

Comunicat dels Comités d’Empresa de la CVMC i de la SAMC davant el proper inici dels treballs per a la subcomissió d’estudi per a la reforma de la Llei de Creació 6/2016.

23 / 07 / 2020 | Intersindical

Amb la intenció d’ajudar en la millora de la reforma d’esta Llei, des dels Comités d’Empresa de la CVMC i de la SAMC volem fer-los arribar les mateixes consideracions que poden resultar valuoses per al propòsit establert i que ja hem lliurat als diferents grups polítics de les Corts Valencianes, manifestem:

1.- El servei públic de mitjans de comunicació, en tant que estatutàriament té la consideració de servei essencial, mereix d’un major blindatge legislatiu que faça impossible que es torne a repetir l’apagada de l’any 2013, amb les conseqüències nefastes que tots recordarem.

2.- Deixar sense efecte la limitació en despesa per a personal a una tercera part del pressupost de l’entitat ( capítol 1). Es tracta d’una singularitat normativa a tot el sector públic valencià que pot generar greus distorsions. Més encara quan existeix una Relació de Llocs de Treball que ja està aprovada i publicada al DOGV, però també perquè sense la plantilla actual seria impossible complir amb el servei en els termes que s’estableix a la Llei de creació i al Contracte Programa.

A més, esta limitació obliga a externalitzar personal que hauria de ser de plantilla. A hores d’ara, més de 50 treballadors presten servei per a la SAMC mitjançant empreses externes, tot i que resulta més car i precaritza l’ocupació.

3.- Fer efectiva l’aportació del 0,3% del pressupost de la Generalitat, complint així el mínim que estableix l’article 38 de la Llei de creació.

4.- Ampliar la limitació per la contractació amb tercers de qualsevol tipus de continguts o programes informatius (article 8.5 i art 26.4). També considerem necessari complementar-la amb l’obligació d’un sostre mínim del 33% de producció pròpia d’este tipus de continguts per a l’adequada càrrega de treball de la plantilla.

5.- Afegir entre les funcions bàsiques del Consell Rector ( Art 16.3) vetlar pel compliment i desenvolupament de les normatives laborals referides a l’estabilitat en l’ocupació, de salut en el treball i d’igualtat de gènere dins de la plantilla de la CVMC i les seues societats.

6.- Qualsevol futura modificació en la forma jurídica de la CVMC i les seues societats ha d’assegurar el manteniment de tots els llocs de treball que apareixen en les respectives Relacions de Llocs de Treball (RLT). Així, davant una hipotètica unificació de les dues entitats s’hauria de garantir la subrogació a la nova entitat de tot el personal actual de la CVMC i la SAMC i la unificació de les dues RLT amb el 100% de les places actuals .

Volem agrair-los, de bestreta, la seua atenció i quedem a la seua disposició davant qualsevol dubte o aclaració que siga del seu interés al espai dels Comités a l’Intranet.

 

COMITÉS D’EMPRESA DE LA CVMC I DE LA SAMC

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.