Drets laborals

“No ens anem a rendir, ni callarem, perquè la lluita continua”

Els riders s’organitzen i es mobilitzen pels seus drets

19 / 04 / 2020 | Intersindical

Riders per Drets de València ha repartit, en diverses ocasions, Equips de Protecció Individual (EPI) als repartidors de la ciutat gràcies a les donacions fetes per l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana. Unes donacions que han suposat que una gran part dels riders de la ciutat hagen pogut anar protegits en aquest moments tan crítics i de risc per al col·lectiu.

Les donacions i el compromís de les administracions valencianes contrasten amb l’actuació de les empreses de repartiment que no s’han procupat, en cap moment, per la seguretat de la gent que hi treballa. Aquest fet posa en evidència la seua manca d’humanitat i la desprotecció i l’explotació a què s’enfrenten cada dia els riders. Aquestes empreses, autèntiques depredadores econìmiques, només estan interessades a superar els balanços i estimacions de beneficis econòmics, sense procupar-los, el més mínim, la salut, l’integritat física o la pròpia vida de les persones que treballen.

També es denuncia que algunes empreses han rebaixat el preu que paga als riders per cada servei. Un exemple és Glovo que a València ho ha fet amb una mitjana de dos euros per servei. Aquesta actuació és totalment inadmissible, més en una situació d’emergència sanitària i d’estat d’alarma.
 
Per tot açò, des de Riders per Drets, també des de la Intersindical Valenciana, es vol transmetre un missatge molt clar a les empreses: no ens anem a rendir, ni tampoc a defallir, ni callarem, perquè la lluita continua.
 
Finalment, Riders per Drets i Intersindical Valenciana valoren positivament les accions de protesta dels riders que estan tenint lloc a diverses ciutats de l’estat, com la vaga de riders de Madrid o manifestacions i concentracions en altres indrets, i anuncien que, en cas de no donar-se una solució ràpida i real a la seua situació convocaran noves accions de protesta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.