No pagarem per la seva crisi! Lluitem!

Manifest de la Xarxa Europea de Sindicats Alternatius i de Base en suport a la mobilització internacional del 15 d’octubre de 2011.

07 / 10 / 2011 | Intersindical

En tots els països, govern i patronal duen a terme una successió de plans d’austeritat que responen a les exigències de les institucions capitalistes mundials: Fons Monetari Internacional, Banc Mundial i el Banc Central Europeu, etc. La seva recepta és simple: fer pagar a la població, explotar els treballadors i treballadores cada vegada més, per mantenir el poder i els beneficis d’una petita minoria (capitalistes, banquers, industrials,...).

Destrueixen els serveis públics i la protecció social, congelen els salaris i les pensions, augmenten la productivitat dels assalariats, augmenten impostos als treballadors i treballadores, incrementen la precarietat en tots els sectors, ataquen la professionalització, ... és una guerra social que es porta a terme contra persones treballadores, aturades i els jubilades. Per aconseguir els seus fins, els governs i les patronals ataquen totes les conquestes democràtiques, les llibertats i els drets sindicals que es van aconseguir en generacions passades, modificant la legislació de drets socials de cada país, amb la repressió dels opositors i el senyalament de la població més desafavorida i els migrants.

En aquesta situació cal bolcar tots els nostres esforços en la lluita!

El deute generat pels nostres governs successius i l’endeutament privat ha servit per mantenir el sistema capitalista, ocultant una distribució de la riquesa cada vegada més desigual a favor dels capitalistes, banquers o industrials, per augmentar els beneficis dels seus accionistes.

S’ha d’anul·lar el deute públic del qual nostraltres no en som responsables. Aquesta crisi marca el fracàs de les polítiques neoliberals que han confiat el destí de la humanitat en el mercat. Aquest sistema està en crisi, s’ha de qüestionar contraposant un sistema social alternatiu.

Cal distribuir la riquesa produïda d’una manera diferent. S’han de prendre algunes mesures immediates que només es poden imposar amb la mobilització: modificar totalment el sistema fiscal, pujar els salaris, les pensions i els subsidis, crear treball socialment útil i estable, etc. Però això s’ha de recolzar en mesures de caràcter estructural: el desenvolupament dels serveis públics, la defensa del bé comú, assegurar la seguretat social per tothom, promoure les inversions en educació i cultura, la igualtat de drets entre homes i dones, etc..

El sistema capitalista pateix una greu crisi estructural. Hi ha una part del moviment sindical que ha acceptat la concertació i l’essència del seu funcionament i objectius. En canvi, altres sindicats de base lluiten per defensar els interessos dels treballadors i treballadores i construir una societat que no estigui basada en la dominació i l’explotació de la majoria de la població. Aquest sindicalisme, el nostre, és internacionalista.

Aquesta sindicats de base han construït una xarxa europea per dur a terme aquest projecte a nivell supranacional. La crisi alimenta la xenofòbia i el racisme i és un mitjà per dividir i reduir els drets de tots els treballadors. Creem una nova solidaritat internacional!

Confederazione Unitaria di Base - CUB Italia

Union syndicale Solidaires
Solidaires - FrancE

Intersindical Alternativa de Catalunya IAC - Catalogne

Confederacion General del Trabajo CGT - Etat espagnol
Confederazione Italiana di Base UNICOBAS -Italie

Fédération SUD Vaud
SUD - Vaud Suisse

Confederacion Intersindical
Etat espagnol

Unione Sindicale Italiana
USI - Italie

Transnational Information Exchange TIE - Allemagne
Confédération Nationale du Travail CNT - France

Per salvar el seu sistema capitalista i els seus guanys, patrons i accionistes estan organitzats internacionalment. El moviment sindical ha de superar les fronteres per imposar un altre sistema que aquell que explota als treballadors/es, explota els recursos naturals i expolia als països pobles, organitzant la fam, la misèria i la precarietat, atacant arreu les llibertats democràtiques i els drets fonalmentals….

Nosaltres construim una xarxa sindical alternativa a Europa, oberta a totes les forces que volen lluitar contra el capitalisme, pels interessos i les aspiracions dels treballadors/es, per l’alliberament de totes i tots, per al bé comú i per la transformació de la societat.

Són ells que han de pagar la seva crisi,
I nosaltres hem d’imposar-los, lluitant, les nostres reivindicacions socials.

XARXA EUROPEA DE SINDICATS
DE BASE I ALTERNATIUS

La XARXA EUROPEA DE SINDICATS ALTERNATIUS I DE BASE recolzen:
El dia internacional de protesta del 15 d’octubre contra els bancs i l’austeritat.
Les protestes contra el G-20 l’1 i el 2 de novembre a Niça.
Les manifestacions i vagues que s’estan preparant en diferents països europeus.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.