Opinió

Promeses que no valen res

Article d’opinió d’Eva López - Acció Sindical Intersindical Salut

18 / 09 / 2024 | Intersindical

Una altra vegada, com malauradament ja és costum, la Conselleria de Sanitat del PP no compleix amb la paraula. Aquesta vegada li ha tocat la patacada a la Infermeria Escolar, tan important en l’actualitat ja que l’alumnat cada vegada necessita més cures. On queden les 300 places per a donar cobertura a una qüestió tan important com la promoció de la salut, salut sexual i reproductiva, l’alimentació saludable, salut bucodental, entre d’altres? El resultat serà la sobresaturació de l’Atenció Primària. Novament, serà una infermera del centre salut qui se’n n’haurà de fer càrrec, a banda de les consultes d’Infermeria, les urgències, l’atenció domiciliària, les campanyes de vacunació i les guàrdies corresponents. Juntament amb tota aquesta tasca també haurà de coordinar l’assistència des de l’ambulatori i elaborar protocols específics per a cada centre educatiu. Clar que sí, senyor Conseller! Clar que sí! Com es pot jugar així amb la salut de les persones? I el més trist, com es pot menysprear una professió com la d’Infermeria?

De veritat es pensen que una infermera referent escolar pot fer una assistència de qualitat a través del telèfon i el correu electrònic? No ens oblidem que l’Atenció Primària és la porta d’entrada cap a l’assistència sanitària, que com més saturació hi haja en els centres de salut, més pacients acudiran a les urgències dels hospitals, col·lapsant tot el sistema sanitari. Si tenim una Atenció Primària sobresaturada, com volen afegir més càrrega del treball a una àrea que ja frega el col·lapse?

Què succeirà amb aquests pacients? Com seran atesos per un personal d’infermeria que divideix la seua labor assistencial entre primària i els centres escolars? Què significa el concepte “qualitat assistencial” per a aquesta Conselleria?

Ja n’hi ha prou! Ja n’hi ha prou de retallades en personal imprencisdible per a atendre la salut a les escoles, per a previndre futures malalties en infants i adolescents. Ja n’hi ha prou voler tapar mil forats amb dos mans i ja n’hi ha prou de pressionar els excel·lents professionals que tenim en el sistema sanitari valencià! Sens dubte se’ls està convidant a fugir cap a altres territoris on se’ls valore i se’ls tracte amb el respecte que mereixen. En altres comunitats autònomes la figura d’Infermera Escolar ja és un fet.

Complisquen amb la seua paraula i contracten els 300 professionals per a les escoles. I el que és més important, creen places estructurals de totes les categories, perquè aquest és el veritable problema, la falta de professionals al País Valencià.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.