Drets democràtics
Moviments socials

Prou de criminalitzar l’antifeixisme!

Intersindical valenciana vol manifestar el seu rebuig a la petició per part de la fiscalia i de tres guàrdies civils (que constitueixen l’acusació particular) d’entre 4 i 9 anys de presó per cadascun dels 14 joves antifeixistes de Pego

17 / 02 / 2022 | Intersindical

Vivim en temps on el feixisme té cada vegada més difusió i blanquejament, i on l’antifeixisme és paradoxalment criminalitzat. En termes de memòria històrica, democràcia i de respecte als valors que la sustenten, resulta inaudit i difícilment justificable que la fiscalía de l‘estat sol·licite fins un total de 104 anys de presó per a 14 joves de la localitat de Pego (La Marina ALta).

Els fets denunciats es remunten al 18 d’octubre de 2020. Aquell dia, un grup de feixistes aficcionats al futbol de Gandia arribaren a Pego a veure un partit i es passetjaren pel poble amb simbologia, càntics i salutacions nazis, tot provocant i insultant la gent que es trobaven. Cal assenyalar que tot açò ho feren gaudint de total impunitat, ja que ni la policia ni les autoritats van fer res per impedir-ho. En acabar el partit, un grup d’antifeixistes es manifestaren davant del monument als Cinc de Pego per mostrar el seu rebuig al que s’havia viscut a la població. La Guàrdia Civil, però, va actuar de manera totalment desproporcionada contra els antifeixistes i no contra els nazis.

La fiscalia i els tribunals han de defensar els valors democràtics i encausar aquells que volen imposar el feixisme i que neguen fets històrics sobradament provats com l’Holocaust o els crims de la dictadura franquista. Els parlaments i les instuticions han de legislar i actuar per protegir a qui defensem la democràcia, i perseguir a aquells que pretenen acabar amb la convivència i instaurar el totalitarisme.

Per dir NO al feixisme, per dir prou a l‘intent de criminalitzar l’antifeixisme, i per recolzar els 14 joves pegolins, us animem a acudir a la concentració antifeixista que tindrá lloc a les 19:00 hores el proper divendres 18 de febrer, a la Plaça de l‘Ajuntament de Pego.

NO PASSARAN!




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.