Drets laborals

Pujada salarial personal públic 2019: no tirarem traques

Intersindical Valenciana considera positiu que el increment retributiu dels empleats i empleades públics es faça efectiu amb independència dels PGE 2019, però no podem fer la mateixa valoració sobre el percentage d’aquest.

20 / 12 / 2018 | Intersindical

Als darrers dies, tant el President del Govern, Pedro Sánchez, com el President de la Generalitat, Ximo Puig, han eixit a la palestra del mitjans de comunicació anunciant un increment salarial pels treballadors i treballadores públics, per 2019, que varia des d’un 2,25 a un 2,75%, segons la font consultada. Aquesta diferència en la quantificació obeeix a que l’increment total per 2019 està vinculat a tres conceptes diferents.

Abans d’entrar a esbrinar la realitat de l’augment salarial, cal assenyalar que, des del nostre punt de vista, és un encert desvincular l’augment retributiu del personal públic dels PGE 2019, perquè la situació d’incertessa política no permet garantir que, aquests, s’aprovaran o, en qualsevol cas, si es farà en els terminis previstos ordinàriament. L’anunci d’aprovar la pujada salarial dels empleats i empleades públics per la via del Real Decret Llei en el cas del Govern de l’Estat, o la via del Decret Llei pel Consell, evitarà que, com va passar, l’any 2018, els treballadors i trebaladores públics no varen veure reflectida aquesta pujada fins el mes de juliol i no a gener com correspondria.
Entrant ja en la quantificació de la pujada, aquesta està integrada per un 2,25% aplicable a tot el personal, un 0,25%, a cobrar a partir de l’1 de juliol, si el PIB de 2018 és superior al 2,5% i un 0,25% de la massa salarial destinada a homologacions retributives, que afecta, només, a una part de la plantilla. És per això que els mitjans de comunicació quantifiquen de forma variable l’increment retributiu total.
Ara bé, aquestes dades són més teòriques que reals; doncs hi ha un 0,25% vinculat al PIB i un 0,25%  de la massa salarial que no és per tots els i les empleades públics i, a més, caldrà tenir en compte l’increment de l’IPC per saber, amb certessa, quina serà la pujada salarial que, a final de l’any 2019 i de forma efectiva, notaran tots aquests treballadors i treballadores en la seua butxaca.
Sent estrictes, l’augment retributiu per 2019, considerat amb caràcter general pel conjunt de la plantilla d’empleats i empleades públics, serà , en el millor dels casos, del 2,5%, perquè no és computable, a aquests efectes, el 0,25% de la massa salarial per homologacions retributives. A més, si fem cas de les previsions macroeconòmiques del Banc d’Espanya, que situa el creixement del PIB per 2018 en el 2,7% i la variació de l’IPC en un 1,7%, el balanç final no serà d’un 2,5%, sinó d’un 0,8%.
És per això que des d’Intersindial Valenciana ens veiem en l’obligació de posar, negre sobre blanc, la veritat de l’augment salarial per 2019,  el miratge que suposa parlar d’un augment del 2,50% i denunciar que l’acord retributiu pactat entre el Govern i els sindictas CCOO, CSI-F i UGT pel període 2018-2020, renuncia a recuperar el poder adquistiu perdut pel personal públic des de l’inici de les polítiques d’austeritat en matèria de personal. Una pèrdua de poder adquisitiu que quantifiquem en un 12,3% des de 2010 fins a 2017 i que en 2018, en aplicació d’aquests mateixos acords, només s’ha vist pal·liada en una pírrica millora salarial del 0,05%.
El fet de desvincular els increment salarials anual de l’IPC ha estat una errada històrica que només serveix per emmascarar les xifres reals de l’evolució del poder adquisitiu del personal públic; raó per la qual insistim en que cal que el Govern faça un esforç pressupostari suplementari, que introduisca clàusules de revisió salarial en funció de l’IPC i recordar al Consell el seu compromís, pactat en Mesa General, d’habilitar fons extrordinaris per la recuperació del poder adquisitiu.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.