Resposta al diari Las Provincias

Escrit enviat per Intersindical Valenciana al diari Las Provincias en resposta a la publicació d’un article el passat dia 6 de desembre.

08 / 12 / 2015 | Intersindical

Emparant-nos en el dret de rèplica enviem l’escrit adjunt per ser publicat al seu diari en resposta al text publicat pel seu diari diumenge 6 de desembre de 2015.

Intersindical Valenciana és un sindicat autònom, independent i plural que no té cap vincle amb cap partit polític. Entre la seua afiliació, delegats i delegades i persones que ostenten llocs de responsabilitat estan persones de totes les tendències i partits polítics valencians, un fet que, per nosaltres té un gran valor. Per això, l’article publicat pel seu diari ens sembla més propi d’una narració fantàstica que d’un periodisme d’investigació. Un text per a presentar a premis de narrativa fantàstica com World Fantasy Award, Nebula o Hugo, però sense cap valor en cap facultat de periodisme.

En cap moment, ni ara ni en altres “articles” similars, el seu diari s’ha posat en contacte amb persones del nostre sindicat. El seu diari dóna per bones les declaracions de persones de determinats partits o sindicats que tenen interessos en desacreditar Intersindical Valenciana però mai, sí mai, s’ha contrastat la informació anant a les fonts. Potser perquè la realitat no faça malbé un titular.

No és cert que totes eixes persones nomenades, a les quals tampoc se’ls ha consultat, siguen de la Intersindical Valenciana. Per cert, algunes d’elles són dirigents d’altres sindicats i altres són simples funcionaris sense cap responsabilitat política. Una simple telefonada els haguera evitat publicar una llista farcida d’errades. Parlar d’oïda té eixes coses! Si feren un exercici similar amb altres sindicats segurament haurien de publicar un col·leccionable en no cabre tots els seus afiliats en dues pàgines però sembla que això no és del seu interés. Curiós el periodisme que associa a determinats consellers o alts càrrecs amb un sindicat sempre que fan referència a ells però que no fa el mateix amb altres membres del govern o alts càrrecs amb militància sindical molt coneguda. Tal vegada les seues fonts sindicals tenen molt que amagar ja que volen mantindre el vell sindicalisme, per això contaminen i pensen com “el ladrón que todos son de su condición”.

Tampoc és cert que nosaltres tinguérem cap interés en ocupar càrrecs de responsabilitat en el govern. Som un sindicat que té clar quin és el seu paper. El Sindicat ha mantingut la seua línia de treball després del 24M. Una simple ullada a les hemeroteques o a la nostra web ho posa en evidència. Hem criticat la modificació de la Llei de la Funció Pública a través de la Llei de Mesures Fiscals; no hem signat l’acord de l’Oferta d’Ocupació Pública; hem estat en contra de la creació d’aules de 2 anys als centres públics ja que volem que es faça en Escoles Infantils públiques; hem estat contraris a la no reducció de ràtios en aquest curs; estem exigint la reversió de la concessió de l’Hospital de la Marina o hem portat els tribunals el Consell de la Generalitat per la Llei de Participació. Podríem seguir amb moltes més qüestions però millor que els seus lectors vagen a la nostra web http://www.intersindical.org on s’adonaran que la seua informació hauria d’estar en pàgines dedicades a la ficció. Per cert, amb el PP en el govern vam signar 20 dels 25 acords importants d’educació i, sí, també, vam signar la carrera professional del personal sanitari i del consell en el Palau de la Generalitat essent president Francisco Camps.

El nostre sindicat ha reivindicat, no fa ni 10 dies, que els llocs de treball de la Generalitat Valenciana i d’altres administracions siguen ocupats tenint en compte els principis d’igualtat, mèrit i publicitat. I, per cert, vam ser l’únic sindicat que no va donar suport a la Llei de Funció Pública Valenciana per, entre altres coses, permetre que els caps de servei foren de lliure elecció. Altres sindicats, i alguns partits, no ho van voler. Què mala és l’hemeroteca per alguns!  Nosaltres callats? Això volgueren algunes persones i alguns diaris. Vostés poden preguntar al govern i sabrien que estan prou molestos amb les nostres crítiques, com ara en el tema de RTVV.

Intersindical Valenciana és el sindicat més votat en la Generalitat Valenciana, el segon en nombre de delegades i delegats per un sistema que prima el bisindicalisme i amb una força important en totes les Administracions Públiques. Per tant, no cal que fem cap maniobra pròpia del vell sindicalisme caspós per créixer ja que el personal reconeix la nostra feina, coherència i fermesa.

La nova política, el nou sindicalisme, les noves formes, que nosaltres practiquem des de fa quasi 40 anys en l’ensenyament i 13 en el conjunt del món laboral ha de molestar tant que un diari com el seu ens dedica una portada i dues pàgines. No sabem si ho hem de lamentar o donar les gràcies!  Nosaltres no haguérem pogut pagar mai eixa publicitat. I més si afegim totes les pàgines que han publicat en els darrers mesos que ens retrotrauen a altres èpoques nefastes per al periodisme, per l’ètica periodística i per una professió que es mereix bons professionals i bons diaris.

El nostre sindicat defensa la llibertat sindical i la llibertat d’expressió, no preguntem a ningú en quin partit milita, tampoc hem de dir, ni hem dit, al govern a qui ha de nomenar, tenim moltes persones afiliades, totes elles valuoses i capaces de tindre càrrecs de responsabilitat en les administracions per la qual cosa estem orgulloses d’elles. No obstant això, nosaltres continuarem treballant de la mateixa manera de sempre, des de l’autonomia, la independència i la pluralitat defensant els interessos de la classe treballadora, li pese a algun sindicat o partit polític. O al diari Las Provincias si s’obstina en mantindre una línia informativa que no pensa contrastar cap informació publicada.



Comentaris
Juanjo Aliño
08 / 12 / 2015 - 16:50

Millor no es pot contestar.
Gràcies!


Josep Àngel Mas Castells
08 / 12 / 2015 - 20:06

Orgullós del meu sindicat.


Aurora Faus
10 / 12 / 2015 - 9:18

“ens retrotrauen a altres èpoques nefastes per al periodisme, per l’ètica periodística i per una professió que es mereix bons professionals i bons diaris”: en realitat i per desgràcia eixes èpoques no han deixat d’existir mai, és un continuum per a las provincias. Són allà on eren i no s’han mogut de la foscor més antidemocràtica. Algú ho havia de dir.


Josep Tarí
10 / 12 / 2015 - 19:47

Adequat, mesurat….i pertinent. Un magnific treball, companys.


josep valero i monrabal
11 / 12 / 2015 - 17:51

resposta clarificadora i correcta


Rafa
13 / 12 / 2015 - 19:58

sabeu si l’han publicat?


josep valero i monrabal
15 / 12 / 2015 - 20:09

jo no e vist res i aixo que estic tot el dia mirant



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.