STEPV i Intersindical Salut demanen la retirada de la instrucció sobre infermeria escolar

La instrucció inclou la possibilitat que el professorat administre medicaments a l’alumnat, aspecte totalment il·legal.

El professorat no pot administrar medicaments a l'alumnat
El professorat no pot administrar medicaments a l'alumnat
13 / 09 / 2024 | Intersindical

Referent Escolar (IRE) i les funcions i organització d’aquesta figura en els centres educatius no universitaris.

Un dels aspectes que inclou aquesta instrucció, que no ha estat negociada amb els sindicats, és la possibilitat que el professorat administre medicació a l’alumnat, un aspecte totalment il·legal.

És per això que STEPV-Iv i Intersindical Salut demanen a la Conselleria de Sanitat i a la d’Educació que retiren aquesta instrucció i no s’envie als centres educatius i que es convoquen les respectives meses de negociació amb els sindicats per a tractar les instruccions abans de fer-les arribar als centres educatius.

Ja comptem amb antecedents i sentències que anul·len la possibilitat de subministrar medicaments per part del professorat, que no té aquesta funció ni preparació, ni és la seua responsabilitat.

Precisament per atendre l’alumnat i subministrar-li la medicació requerida Intersindical Valenciana defensava la figura de la infermeria escolar, però ara ens trobem que la responsabilitat de subministrar la medicació torna a recaure sobre el professorat. Aleshores per què es regula la infermeria escolar si no es contempla aquesta funció en qui és especialista?

Intersindical Valenciana ja ha reclamat a les conselleries respectives la paralització d’aquestes instruccions fins que es negocien i s’elimine aquest apartat de les esmentades instruccions. Altrament, el Sindicat iniciarà les accions legals necessàries perquè es paralitze la possibilitat que el professorat subministre medicaments.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.