STEPV i STAS convoquen concentracions per cobrir totes les places de personal administratiu vacants

Els dos sindicats convoquen concentracions en les direccions territorials d’educació, la Consellera d’Admininistracions Públiques i la Conselleria d’Hisenda els dies 21, 27 d’abril i 5 de maig perquè el govern valencià cobrisca totes les vacants necessàries de l’administració i cobrisca les baixes immediatament

16 / 04 / 2021 | Intersindical

Els dos sindicats, que formen part d’Intersindical Valenciana, han acordat rellançar la campanya “Més personal per a gestionar el personal”, que van posar en marxa en 2019. Les dotacions de personal en els departaments de les Conselleries d’Educació i de Funció Pública no són suficients per agilitzar els diferents procediments que afecten el personal que depèn d’aquestes conselleries i que perjudiquen les persones usuàries que s’adrecen a l’administració.

Malgrat l’acord del consell, per a agilitzar la cobertura de 1524 llocs vacants en 2021 per a gestió administrativa i atenció en serveis públics essencials, assolit aquests dies, els dos sindicats el consideren insuficient perquè no cobreix la totalitat de les places.

Així, per exemple, en l’administració educativa hi ha molts problemes per a realitzar qualsevol gestió com abonar complements de direcció de les persones nomenades fa poc, caporalies de departament, actualitzacions retributives pactades des de fa mesos (compensació de la bretxa salarial entre homes i dones, per exemple), pagament dels triennis i sexennis del funcionariat de carrera nomenat recentment, convocatòria de borses de treball o donar resposta a diferents peticions (canvis de compte bancari, abonament de sexennis, etc).

Pel que fa al personal depenent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública els llocs de treball del qual estan adscrits a la Conselleria d’Educació arrossega un procés de precarització continuada, tant per la reducció d’efectius, com a conseqüència de les retallades de legislatures anteriors, com per una classificació d’aquests llocs de treball del tot injusta i discriminatòria.

El resultat inevitable d’aquesta situació ha estat una migració massiva de personal cap a altres conselleries com a conseqüència de la qual es produeix un notable augment de la càrrega de treball, un increment espectacular de l’estrès laboral i un deteriorament inacceptable de la salut de les treballadores i treballadors d’etiologia estrictament laboral.
A més, aquest darrer any s’ha afegit la pandèmia provocada per la COVID-19 que ha complicat encara més qualsevol gestió i les condicions de treball del funcionariat.

Els dos sindicats porten denunciant des de fa anys a les respectives administracions aquesta situació, però els problemes continuen. STAS-Intersindical va denunciar fa un mes que hi havia vora 2800 llocs de treball sense cobrir en diferents conselleries, incloent moltes places de personal d’administració i serveis dels centres educatius.

Recordem que hi ha més de 70.000 docents en l’ensenyament i només hi ha tres direccions territorials. La de València és la més gran de tot l’estat i gestiona pràcticament la meitat del professorat (49%), seguida d’Alacant (37%) i Castelló (14%). És per això que Intersindical Valenciana ha reclamat de fa temps la creació d’almenys una nova direcció territorial que descongestione la de València i Alacant.

Per tot això, STEPV i STAS-Intersindical convoquen concentracions el 21 i 27 d’abril i el 5 de maig (veure cartell) per tornar a exigir al govern valencià perquè pose tots els recursos pressupostaris i tot el personal necessari en les conselleries i les direccions territorials per atendre a la ciutadania que s’hi adreça per a realitzar qualsevol gestió per tal que es puga treballar en condicions dignes i sense l’actual estrés entre el funcionariat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.