Drets laborals

Vaga Internacional de riders

Riders x Drets València i Intersindical Valenciana convoquen una concentració a València i Elx per donar suport a la Vaga Internacional de riders del 8 d’octubre

07 / 10 / 2020 | Intersindical

Després d’haver realitzat tres aturades internacionals el 22 d’Abril, el 29 de Maig i l’1 de Juliol, repartidores i repartidors de 12 països del món ens tornem a mobilitzar, aquest 8 d’octubre, en una nova jornada de protestes per unes condicions dignes en un sector tan precaritzat com el nostre.

La data de el 8 d’octubre no és casual, sinó que és estratègica. Busquem enllaçar amb la defensa a la llei AB5 a l’Estat de Califòrnia (EUA) que per llei li ha atorgat el reconeixement laboral a milers de treballadors i treballadores d’aplicacions. Mentre a l’estat espanyol, el Tribunal Suprem ha fallat en una recent sentència que els repartidors de Glovo som falsos autònoms, tancant el debat jurídic al respecte. Es tracta d’una sentència històrica que posa en relleu el frau massiu de quanties milionàries comès per les plataformes de repartiment i manifesta l’existència d’una trama delictiva organitzada a nivell internacional per dur a terme aquest frau. Aquesta és l’agenda de la “uberització”: empreses que se salten les regles de joc per no complir les seves obligacions amb els treballadors i treballadores i la societat en el seu conjunt. I quan són cridades a respectar la democràcia, la legislació vigent als Estats, coaccionen els treballadors i treballadores obligant-los a sotmetre a condicions de radical desprotecció i explotació.

Les patronals són multinacionals, l’explotació és global. Per això, aquesta lluita és internacional. La victòria d’aquesta lluita significarà un precedent i un avanç per als treballadors en la resta de el món per obtenir les nostres reivindicacions:

  • Reconeixement de la relació laboral existent entre els treballadors i treballadores de repartiment i les plataformes digitals.

  • Eliminació de el sistema de rànquings que fomenta una competència mortal entre els treballadors i treballadores.

  • Eliminació de el sistema de sancions encobert que porten a bloquejos arbitraris als treballadors i treballadores, castigats sense poder treballar.

  • Readmissió de les companyes i companys represaliats

La concentració tindrà lloc el proper 8 d’octubre a València, a la seu de Glovo (carrer Heroi Romeu, 14) a les 18:00. A la mateixa hora a Elx es durà a terme una altra concentració a la Plaça de les Aparadores.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.