Solidaritat

València es mobilitza en suport a les comunitats del Baix Atrato

Davant del devastador incendi a Riosucio, Chocó, (Colòmbia), ens mobilitzem per ajudar la seua població

01 / 12 / 2020 | Intersindical

Durant la matinada del 29 de novembre, un foc va arrasar una gran part de la capçalera municipal de Riosucio, deixant al seu pas més de 70 cases calcinades, més de 350 persones damnificades, de les quals dues van morir. La situació de la població que ha quedat sense llar, sense estris, ni queviures, és dramàtica, sumant-se aquesta última catàstrofe a la crisi humanitària que venia arrossegant per l’absència de serveis bàsics, com aigua potable, una atenció sanitària molt deficient, la violència dels grups armats i el desplaçament, per la despulla de terres.

El Programa Valencià de Protecció a Persones Defensores de Drets Humans, que va acollir aquest any el líder indígena, Gabriel Marrugo, habitant d’aquest municipi i també afectat personalment pel desastre, ha decidit llançar una campanya de recollida de fons d’emergència, que ens permeta acudir en suport immediat de la comunitat, per a això posem a la vostra disposició el compte IBAN ES90 3159 0066 9627 3181 2828 (CAIXA POPULAR-CAIXA RURAL, SCCV Titular: Beatriu Cardona Prats), amb la intenció de fer un primer enviament de diners el dia 10 de desembre.

Arran de l’estada de Gabriel Marrugo a la nostra ciutat s’han establerts forts llaços de solidaritat entre València i aquest territori colombià, empobrit per dècades de violència i abandonament estatal. Aquest tràgic moment exigeix que aquest vincle es materialitze en ajuda concreta.

Des del Programa València de Protecció a Persones Defensores de Drets Humans fem una crida a la vostra solidaritat per donar una resposta d’emergència, que permeta cobrir mínimament les necessitats més peremptòries de les persones afectades en aquesta comunitat de el Baix Atrato.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.