Valoració de la Intersindical Valenciana sobre la investidura fallida de Pedro Sánchez

25 / 07 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que amb la fallida de la investidura de Pedro Sánchez com a President del Govern, s’ha perdut una oportunitat històrica per configurar un govern progressita que desenvolupe un programa social per millorar les condicions de vida de les treballadores i treballadors i de la majoria de la societat.

Per al Sindicat, no és una opció la convocatòria de noves eleccions al mes de novembre, ja que la situació d’urgència social requereix la constitució, d’un govern el més avitat possible que aplique un programa d’esquerres per revertir les retallades i avançar en els drets de les persones.

A més, des del sindicat es considera que una nova cita electoral no garantirà, necessariament, una majoria que permeta la constitució d’un nou govern monocolor i, per tant, amb molta probabilitat s’imposarà la necessitat de reobrir de nou un escenari de pactes o coalicions, amb la qual cosa sols s’haurà aconseguit perdre el temps i demorar la situació d’inestabilitat política. Un context que no beneficia ningú, excepte les grans corporacions industrials i financeres que estan beneficiant-se de les polítiques heretades del govern neoliberal anterior i que pretenen que aquestes polítiques tinguen continuitat.

És per això que, des d’Intersindical Valenciana, fem una crida a la responsabilitat dels partits polítics progressistes, perquè es posen d’acord per pactar un programa polític i un govern abans de la propera sessió d’investidura al mes de setembre, que permeta començar a treballar, tal i com ha manisfestat la majoria de la població expressada als resultats de les darreres eleccions generals.

Intersindical Valenciana considera necessari un govern per poder posar en marxa un programa social que contemple: derogar les reformes laborals de 2010 i 2012; augmentar l’SMI; prioritzar un augment dels salaris en tots els àmbits privats i públics; combatre l’economia submergida que caracteritza el mercat laboral en determinats sectors i territoris; acabar amb la bretxa salarial; acabar amb la discriminació que en el món de treball en funció del sexe, edat, procedència o orientació sexual; potenciar els serveis públics, de titularitat pública (educació, sanitat, serveis socials, transport…); rescatar serveis públics privatitzats; acabar amb la precarietat laboral del sector públic, donant resposta a les milers de persones interines que necessiten que s’activen les mesures necessàries per a la consolidació en els seus llocs de treball; derogar les reformes de les pensions de 2011 i 2013 (que afecten l’edat de jubilació, factor de sostenibilitat, anys per al còmput…); augmentar les pensions per a acabar amb la precarietat que pateixen moltes persones pensionistes i establir la renda bàsica.

El Sindicat també considera que cal derogar la Llei Mordassa i totes les normatives legals que restringeixen els drets individuals i col·lectius; la implementació de recursos i mesures per a acabar amb la violència de gènere i l’aplicació, avaluació i desenvolupament de la Llei d’Igualtat; l’establiment d’una reforma fiscal progressiva; la declaració de l’emergència climàtica; una política en matèria d’habitatge que servisca per a resoldre els problemes habitacionals i potenciar l’habitatge social i unes polítiques migratòries per a acollir les persones que demanen refugi i el tancament dels CIES i unes noves lleis educatives que siguen negociades amb el conjunt de la comunitat educativa sense exclusions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.