title


Intersindical Salut denuncia esperes de fins a un mes per fer anàlisis a l’Hospital Clínic de València

El Sindicat reclama que s’augmente el nombre de tècnics superiors per reduir els retards

Concentració d'Intersindical Salut davant la Generalitat
22 / 05 / 2024


La plantilla de Tècnics Superiors a Laboratori del Departament del Clínic és insuficient, tant en serveis centrals com a Urgències. S’ha passat d’atendre 8.090.305 peticions (el 2022) a 8.975.999, actualment. La raó, la implantació dels nous protocols i rutes assistencials, com a diagnòstics de gammapaties monoclonals (renal, cardíaca, neurològica i dermatològiques), malalties autoimmunes (reumatològiques, celíaques…), cribratges hormonals de l’HTA i les rutes assistencials de la insuficiència cardíaca o la diabetis. A això cal afegir l’envelliment de la població i l’increment considerat de malalties oncològiques. Per contra, la plantilla de professionals no s’ha reforçat.

Part de la tasca que es realitza a Genètica s’ha externalitzat a un laboratori privat, amb la consegüent despesa sanitària. Actualment es remeten al voltant d’unes 30 proves. Pressupost que es podria destinar a la contractació de tècnics superiors.

Amb tot això seguim en espera de resoldre la figura de Coordinador Tècnic Superior. És un dels acords que es va signar a l’anterior legislatura, però que l’actual Conselleria no ha pres en consideració. L’equip de Marciano Gómez segueix posant “palets a la roda” en comptes d’aportar solucions i donar llum verda a aquests acords.

La direcció de l’Hospital Clínic de València ha decidit crear un torn de treball per habilitar les vesprades amb el mateix personal. D’aquesta manera, només d’un dia per l’altre, es queden sense analitzar al voltant de 300 mostres, ja que la plantilla no dóna l’abast. Des que governa el PP, les diferents direccions d’infermeria, econòmica i mèdica han augmentat en dues subdireccions cadascuna, en canvi diuen que no hi ha pressupost per als tècnics, que són les peces clau per poder solucionar aquesta situació.

A tall d’exemple, només al Centre de Salut de Rafelbunyol hi ha una espera d’un mes per donar cita per a analítica. Per aquest motiu, des d’Intersindical Salut exigim de manera urgent que s’augmente el nombre de tècnics superiors per tal de disminuir aquestes llistes. Amb la salut no s’hi juga.