title


És hora de mobilitzar-se!

La ultradreta ja ha entrat a les institucions valencianes de la mà del PP. És una notícia nefasta per a la classe treballadora del País Valencià.  L’esperança que havia sembrat el govern del Botànic s’ha esvaït. Sabem de sobra quines polítiques ens esperen: austeritat pressupostària, afebliment del sistema públic, catifa roja per a les grans corporacions i augment de les desigualtats socials. Tot açò en un context general preocupant. La vida cada vegada està més cara (energia, habitatge, menjar, etc.), mentre que salaris i pensions són clarament insuficients per a poder fer front a aquest increment de preus dramàtic.

Tampoc no podem oblidar-nos del poble palestí. La població de Gaza pateix, a hores d’ara, un genocidi sistemàtic per part de l’estat d’Israel davant la passivitat de la major part de governs del món i la complicitat dels Estats Units. Davant d’aquest panorama aborronador ara tocarà organitzar-se i mobilitzar-se. No ens en queda d’altra.

Intersindical Valenciana no deixa de créixer. Som la força més votada en el sector públic i en el privat continuem incrementant la nostra representació. La classe treballadora valenciana confia en el nostre model sindical. Un model que prioritza els interessos de les persones treballadores, decidits en assemblea, enfront dels de la patronal o els particulars d’altres forces sindicals. Amb tot, volem continuar creixent. Volem convertir-nos en el sindicat referent, en la veu de la classe treballadora valenciana. Per aquest motiu hem posat en marxa la campanya Plantem Cara. Un conjunt d’accions encaminades, d’una banda, a fer front a les escomeses del capital que esperem i, de l’altra, a incrementar l’afiliació i les persones delegades en sectors en què encara no ens coneixen.

Per sort, no tot és negatiu. A l’Estat espanyol s’ha pogut configurar una majoria progressista al Congrés que impedirà que governen PP i VOX. A pesar de l’enorme pressió dels ultres als carrers, s’ha format un govern d’esquerres. No es preveu una legislatura fàcil. S’albiren temps complicats. Per això, el Sindicat treballarà de valent per construir plataformes col·lectives amb més organitzacions i entitats polítiques, socials i culturals en defensa dels drets de la classe treballadora. No podran doblegar-nos, plantarem cara!

CAMPANYES

Plantem cara: Ara i adés

Cal actuar de manera contundent. Amb esperança en el futur per a poder transformar el present.

ANÀLISI

Ni realistes ni rigorosos, retalladors

Pressupostos 2024

CRÒNICA

Ensenyar Palestina

Diàleg sobre l’educació enfront de la barbàrie

OPINIÓ

Sí al Valencià

Es multipliquen les accions contra la llengua per part del nou govern PP-VOX


ICS

ICS- Intersindical Valenciana model sindical d’èxit

El sindicat no deixa de crèixer en les zones industrials de la Foia de Bunyol i la plana d’Utiel-Requena

STM - FORD ALMUSSAFES

(Gràcies) de res

La plantilla de Ford davant el futur incert de la factoria

INTERSINDICAL SALUT

Per la implantació de la jornada laboral de 35 hores

Intersindical Salut reclama que es complisquen els acords signats

INTERSINDICAL SALUT

Amb tu cap al futur

IV Congrés Intersindical Salut-IV

STEPV

STEPV es reuneix amb el nou equip de la conselleria d’Educació

El sindicat presenta una bateria de propostes per a millorar les condicions laborals del professorat en totes les etapes educatives

STAS

La funció pública davant el nou govern

Queden molts assumptes pendents que, de moment, no s’han abordat

INTERSINDICAL DONES

Ara més que mai! Contra totes les violències masclistes!

Crònica dels actes de commemoració del 25N de 2023

INTERSINDICAL DONES

Marifé Arroyo: “La mestra”

Genealogía feminista

SALUT LABORAL

La perspectiva de gènere en la prevenció de riscos laborals

Des de l’Escola Sindical Melchor Botella i l’àrea de Salut Laboral de la Intersindical vam organitzar els passats 22 i 23 de novembre unes jornades formatives a la seu de Castelló en què vam poder descobrir com aplicar la mirada de gènere a la prevenció de riscos laborals des dels plans d’igualtat a partir de quatre ponències impartides per expertes d’alt nivell.

MEDI AMBIENT

El voluntariat ambiental des del sindicalisme

Moltes vegades davant de problemes globals que ens desborden, com a societat tendim a la inacció. Tanmateix com a ciutadans i ciutadanes conscients, podem fer molt en el nostre dia a dia per, si més no, minimitzar el calfament global. Així mateix, des d’Intersindical Valenciana, com a sindicat de classe, valencià, feminista i ecologista que som, pensem i actuem col·laborant amb multitud d’organitzacions mediambientals i promovent la conscienciació de les treballadores i els treballadors dels del Voluntariat Ambiental i l’àrea corresponent de la mateixa Intersindical.


ESCOLA SINDICAL DE FORMACIÓ MELCHOR BOTELLA

Jornades formatives, ferramentes de canvi


INTERSINDICAL LGTBI+

L’epidèmia silenciosa

En ple segle XXI les persones amb VIH continuen discriminadesLLEGIT AVUI

Vicent Torrent: La canço popular

Sembra Llibres. València, 2023. 192 pàg.

LLEGIT AVUI

Torturades. VIa Laietana, 43. Vint-i-dues dones, testimonis del terror

Comanegra. Barcelona, 2023. 318 pàg.

LLEGIT AVUI

Vae victis

Acen. Castelló de la Plana, 2023. 394 pàg.


LLEGIT AVUI

Irreductibles. Una història de la llengua i literatura dels valencians

Drassana. València, 2022. 312 pàg.

EN PANTALLA

El fracàs de l’amor

Una película de Isabel Coixet basada en la novela un amor, de Sara Mesa