Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana presenta la campanya “Tornem a la terra”

Es tracta d’un pla d’acció dirigit als centres de treball per desenvolupar iniciatives que mitiguen l’impacte de l’activitat humana en l’ecosistema

02 / 03 / 2022 | Intersindical

El 25 de novembre de 2019 l’Organització Meteorològica Mundial va confirmar que la concentració en l’atmosfera de gasos d’efecte hivernacle (diòxid de carboni, òxid nitrós i metà) assoliren els seus màxims històrics. És per això, que cal un canvi immediat dels nostres hàbits i que exigim polítiques i inversions que transformen el sistema productiu i de consum cap a un altre de transició ecològica justa. Resulta també necessària la reflexió i la posada en pràctica d’accions que podem fer al nostre àmbit laboral i familiar.

Amb aquesta realitat, la Intersindical Valenciana proposa un pla d’acció als centres de treball per tal de desenvolupar iniciatives que ens apropen a la idea de treballar per un futur millor i sostenible, que ens ajude a mitigar l’impacte de les persones a l’ecosistema. El pla té com a objectiu que totes i tots assumim un compromís amb el medi ambient i, a través de la coordinació d’accions i el treball cooperatiu, despleguem iniciatives a la nostra quotidianitat i als centres de treball en els quals passem molta part del nostre temps.

Les accions que es suggereixen van encaminades al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que sorgiren dins l’Agenda 2030, signada en 2015 pels governs dels països membres de les Nacions Unides. Parteixen d’una auditoria ambiental que és un instrument d’avaluació i millora ambiental amb la finalitat d’analitzar l’adequació a les polítiques mediambientals dels centres de treball, així com determinar les solucions accessibles i properes.

A partir d’aquesta, es recomanen idees que ens apropen a la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, el consum de proximitat, la producció sostenible i l’energia neta, així com el benestar de les persones. En definitiva, la guia persegueix la idea de la construcció d’un món més amable, més humà i connectat amb el món natural, en el qual cada persona trobem el nostre lloc des del respecte i la cura.

El canvi climàtic està provocant grans desequilibris en la naturalesa. Cal revertir la petjada humana sobre l’ecosistema si no volem aplegar a un punt de no retorn.

Polsa ací per a veure la guia completa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.