Salut Laboral

La Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball (COPASESA) es reunirà pròximament per abordar la reincorporació als centres de treball

Intersindical Valenciana exigeix que s’eliminen tots els riscos de contagi de la COVID-19

24 / 04 / 2020 | Intersindical

La coordinadora de l’Àrea de Salut Laboral d’Intersindical ha sol·licitat una reunió amb el director general de Treball, Benestar i Seguretat Laboral i director de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) per tractar la tornada al treball garantint la protecció, la seguretat i la salut laboral a les treballadores i treballadors davant la COVID-19.

Segons informació rebuda per Intersindical Valenciana, pròximament serà convocada la COPASESA per a abordar temes relacionats amb la prevenció, les mesures de protecció i els EPIs, així com la informació i formació que se li oferirà a les treballadores i els treballadors en el centre de treball perquè puguen treballar garantint-li la seguretat i la salut enfront del nou coronavirus. La COPASESA és l’òrgan superior de participació institucional de l’administració de la Generalitat Valenciana en matèria de seguretat i salut, l’àmbit de la qual s’estén a totes les dependències i centres de treball de l’administració de la Generalitat Valenciana.
La Intersindical Valenciana exigeix que s’eliminen tots els riscos, o potencialment possibles, d’infecció i contagi de la COVID-19, tant en els trasllats com en els centres de treball. També reclama informació, formació, mesures de protecció, EPIs homologats, que es facilite el teletreball i les videoconferències, així com torns, flexibilització de la jornada i horari laboral, que possibiliten la conciliació personal i familiar. Es demana que no s’incorporen al centre de treball les persones sensibles o vulnerables, o que presenten simptomatologia afí amb la malaltia o hagen estat amb persones malaltes de la COVID. Es reclama la participació dels Comités de Seguretat i Salut en el treball i de les delegades i els delegats de prevenció.
L’INVASSAT ha publicat un protocol general d’actuació per a la reincorporació als centres de treball, de tots els sectors econòmics al País Valencià, en relació amb la potencial exposició al SARS-CoV-2. Aconsellem llegir-ho i tenir-ho en compte, ja que s’ha d’aplicar i seguir. Continuen havent problemes d’aprovisionament dels EPIs, com a màscares, i els tests seran realitzats per Salut Pública o Sanitat a les persones que complisquen uns requisits considerats de risc. En la Instrucció que elaboren, es dirà que cada sector haurà de reunir el seu comitè de Seguretat i Salut Laboral per a preparar la tornada als centres de treball. És possible que convoquen una reunió de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball (COPASESA) per videoconferència.
Recorda: “La Intersindical Valenciana exigeix que es garantisca a totes les treballadores i els treballadors la protecció, la seguretat i la salut en el seu lloc de treball i als desplaçaments abans la pandèmia del nou coronavirus (COVID-19).”

PRO-200101_Protocol_general_dactuació_per_a_la_reincorporació_als_centres_de_treball_en_relació_amb_la_potencial_exposició_al_SARS-CoV-2_(COVID-19).pdf

Instruccion_SGFP_reincorporacion_personal_220420.pdf

Recomendaciones_uso_mascarillas_ambito_comunitario-Sanidad_20-abril-2020.pdf



Comentaris
José Luis Albero Pardo
27 / 04 / 2020 - 8:45

- Cómo y quien va a tener en cuenta nuestro historial clínico, a la hora de evaluar nuestra vulnerabilidad?.

- Para poder teletrabajar, la empresa nos debería proporcionar teléfonos móviles y ordenadores portatiles? .


Luis Moreno
27 / 04 / 2020 - 9:18

Estimados compañeros, supongo que sois conscientes que que todo lo que se está comunicando de que las personas con patologías de especial vulnerabilidad al COVID19 no debemos incorporamos al trabajo presencial no es cierto. El INVASSAT está aplicando el “Procedimiento de actuación para los servicios de prevencion de riesgos laborales frente a la exposición al SARS-CoV-2 de 08 de abril de 2020, del Ministerio de Sanidad”, que nos clasifica a todos los que tenemos esas patología en cuatro grupos y sólo las personas con cáncer activo o inmunodeficiencia no controlada tienen la opción de permanecer en casa si su puesto de trabajo no se puede adaptar a condiciones seguras. En mi caso, con hipertensión desde hace casi treinta años y trece patologías diversas adicionales me han clasificado en el apartado dos y nos indican que debemos volver a trabajar, tanto a mí como a otros compañeros en situaciones similares, que somos subalternos en el CA90. Un saludo y muchas gracias por vuestra atención.


M Jesús Pérez Peropadre
27 / 04 / 2020 - 10:00

Los centros de trabajo no están preparados para la atención al público con las nuevas medida a aplicar por el virus (distancia de seguridad, espacios reducidos para albergar al publico, funcionarios muy cerca unos de otros etc).
Y para el teletrabajo no disponen de las herramientas oportunas para realizarlo con lo que el funcionario tiene que utilizar lo que tenga en su domicilio si lo tiene y si no no puede hacerlo.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.