Mesa general de la Funció Pública

Junta de portaveus sobre les retribucions de 2015

Dilluns, 27 d’octubre de 2014, s’ha reunit la junta de portaveus de la Mesa General de la Funció Pública, per a preparar les properes reunions. S’anuncia que la mesa es reunirà a les 13h de dimecres 29 d’octubre i que l’ordre del dia serà sobre els Pressupostos de la Generalitat per a 2015: despeses de personal (capítol I). Hores més tard, s’ha rebut la convocatòria a l’efecte.

CONTINUAREM FENT NÚMEROS PER ARRIBAR A FINAL DE MES
CONTINUAREM FENT NÚMEROS PER ARRIBAR A FINAL DE MES
28 / 10 / 2014 | Intersindical

Sobre el contingut, s’ha avançat que el conseller repassarà els seus compromisos, segons l’Acord de Mesa General de 23 d’octubre de 2013:

Totes les organitzacions sindicals van rebutjar la congelació salarial en 2015

- Sector de Sanitat: en gener es cobrarà el 100% de la carrera professional.
- Sector d’Educació: en gener es cobrarà el 100% dels sexennis
- Sector de l’Administració de la Generalitat: Inici de la carrera professional en gener. Sobre el procés, es va informar que actualment el projecte de decret de carrera està en el Consell Jurídic Consultiu, després d’haver rebut informe favorable de l’Advocacia General. Els responsables de Funció Pública esperen que puga estar emés el dijous 30; segons això, podria aprovar-se divendres 31 o divendres 7 pel Consell de la Generalitat, sempre que el CJC no faça alguna observació essencial.
També avançaren que la Llei de Pressupostos de l’Estat per a 2015 preveu la congelació salarial amb caràcter bàsic. Al respecte, totes les organitzacions sindicals van mostrar-se en absolut desacord.
Intersindical va plantejar algunes qüestions:
- Sobre la Carrera professional en el Sector de Justícia, la representació de la Generalitat no va saber informar si la llei de pressupostos de 2015 de la Generalitat reserva alguna quantitat a l’efecte.
- Paga extra: els Pressupostos Generals de l’Estat preveuen el pagament del 25% de la paga de 2012, però estaran a la redacció definitiva. Els diners per al compliment de l’acord de la Mesa General de la Generalitat apareix en elsc pressupostos valencians.
- Ofertes públiques de tots els sectors per a 2015: no tenen informació bona ni definitiva. De moment el projecte de LPGE diu 50% de la taxa de reposició, amb una redacció complicada que permetrà convocar el 100% d’alguns sectors sempre que el conjunt de l’Administració no convoque més del 50%. Conforme quede la LPGE, es transpondrà directament. No és bona notícia: es continuarà perdent un altre 50% de la reposició de 2014 respecte de 2013. Ni tan sols s’atura la pèrdua de treball públic.
També vam demanar que es parle en noves reunions de la Mesa General de:
- Decret de Teletreball. Aparcat a principis d’any per problemes intrns en el Govern, incomprensibles per a la resta del món, Intersindical aposta per reprendre la seua negociació i donar-li un àmbit superior al de l’Administració del Consell.
- Recuperació dels dies de lliure disposició i de vacances per antiguitat. Per un costat, volem que es reconeguen directament per la Generalitat els dies consolidats abans de juliol de 2012; d’altra banda, volem negociar un acord amb la Generalitat per a recuperar la resta.
Se’ns va convidar a plantejar aquests assumptes en precs i preguntes.
Continuarem informant de com quede la Mesa General de dimecres, 29 d’octubre.



Comentaris
Jose
29 / 10 / 2014 - 8:06

Pel que fa a la carrera professional, em sembla un despropòsit que aquells que han promocionat de grup siguen penalitzats. Es dona la paradoxa que molts companys que no han promocionat van a cobrar més en concepte de carrera professional que aquells companys de la mateixa antiguitat en la Generalitat que sí han promocionat de grup.
Així mateix, em sembla desproporcionat que un grup A vaja a cobrar per aquest concepte quatre vegades més que un grup E i tres vegades més que un grup D, o les poques diferències entre grups d’un grup C cap avall i les enormes diferències d’un grup C cap amunt.
Crec que estos conceptes retributius haurien de servir per a reduir les diferències salarials entre els grups inferiors i superiors i no per a incrementar-les.


Sefa
29 / 10 / 2014 - 9:36

Del tema del correo-e anterior: nos obligarán a ir a
un contencioso, es incongruente “carrera profesional” = penalización; tendremos que ver lo que se hace en Sanidad aquí y también lo que se esté haciendo en otras Comunidades y el Estado.
Por cierto hay alguna página web donde podamos ver qué
complementos está percibiendo cada sector Justícia, Sanidad, Educación…


STAS-Intersindical
29 / 10 / 2014 - 10:28

Estimat José,
No podries haver resumit les objeccions del Sindicat a la regulació de la carrera professional en el nostre sector millor: és d’una injustícia supina el fet que el personal que ha promocionat siga castigat d’eixa manera.
Respecte de les quantitats que es cobren en cada grup. tens raó; el problema és que això ve de la negociació que es va dur a terme en Sanitat i o es modifica per a tots els sectors o no podrem fer res.
I nosaltres afegim una objecció més: deixa fora un terç de la plantilla: el personal interí



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.