Presentacions de llibres

Presentació del llibre d’una mestra d’Educació Infantil

Intersindical Cultura ha presentat en la seu del sindicat Guillem de Castro, 83 el llibre “Juego luego existo” de la mestra Rosa López. La presentació ha estat a càrrec de Fàtima Álvarez.

30 / 01 / 2023 | Intersindical

Rosa López Alemany és mestra d’educació infantil guardonada amb diversos premis per innovació educativa, així com autora del llibre “Aprendre amb Mandalas” (Editorial Anell de llum, 2020).També és la il·lustradora del conte d’Eva Lara Pichu i la cistella de vímet (València, Valentia autors, 2012) per a educar als més petits en la gestió del món emocional. Formadora de Filosofia per a Nens porta aplicant a les seves aules aquest projecte durant més de deu anys i el llibre posa el poder en la seva ment. Sis barrets de colors per a pensar (Amazon, 2020) és mostra d’això. Un llibre creatiu i pràctic en el món de l’educació formal i no formal. Aquesta vegada ens sorprén amb una trilogia anomenada “Juego luego existo”. Després de molts anys de recerca i pràctica lúdica a l’aula, l’objectiu és defensar el dret del joc en la infància. Demostrar els beneficis de la seva pràctica i importància de recuperar aquest instint necessari per a la supervivència. Per a això i basant-se en el projecte de Filosofia per a Nens (FpN), s’utilitza el joc com a estímul per a aprendre a pensar de manera crítica, creativa i acurada. Fonamenta les raons per les quals aquest ha de ser l’eix vertebrador de tot aprenentatge. Es dóna una àmplia mostra representativa dels diferents jocs repartida en tres toms: creatius, de lògica, de taula, matemàtica, lectoescriptura, emocions, etc que es poden treballar en educació infantil i primària. Aquests han estat aplicats a les aules amb èxit. De cadascun d’ells s’ofereix un pla de discusió per a establir un diàleg a partir de les idees o conceptes que treballem en cada joc. Com és habitual en els manuals s’ofereixen activitats, dinàmiques, experiències de classe que s’han realitzat amb èxit i que enriqueixen els temes tractats. En els llibres trobem també espai per a la reflexió i l’acte de la indagació.

Intersindical Cultura continuarà apostant per aquelles obres que ens desperten l’esperit crític i creatiu.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.