Presentacions de llibres

El largo viaje tras un sueño

El somni de la Renda Bàsica Universal

25 / 05 / 2019 | Dolors Jimeno

Crònica escrita per Ramiro Pinto i Miguel Ángel Fernández

Vam presentar aquest llibre, El largo viaje tras un sueño, a la Intersindical el proppassat 13 de maig, en un acte on intervingué el nostre company del STEPV, i membre de l’Orwell Society, Miquel Coll. Ens van acompanyar algunes persones que paticiparen en la marxa que es narra, una crònica dia a dia del camí des d’Astúries a Madrid farcida d’anècdotes i de crítica a alguna de les maneres de rebre la marxa en el diferents pobles que travessaven, fins el punt d’atendre’ls o no segons hi havia premsa gràfica. Una gent que s’esforça per tothom, que passa fred i necessitat i que veu com els neguen un entrepà. En fi, un llibre per a llegir, conéixer millor les misèries i les grandeses humanes i gaudir d’una prossa amena.

Miguel Ángel Fernández (Langreo, 1951) és professor d’EGB per la Universitat d’Oviedo, encara que amb prou feines va exercir. Es va guanyar la vida dirigint equips comercials en diferents multinacionals. Militant polític i sindical en els anys de la dictadura, manté una estreta relació amb els moviments socials.
Dels anys que va ser corresponsal de Combate conserva l’hàbit de signar amb pseudònim les seves col·laboracions, com en les revistes El búho desenfrenado, de León, i Fusión Asturias i en el Boletín de la Fundación Andreu Nin Asturias. Sí empra la seua signatura en el seu propi blog, Cartes de Cuturrasu, en les Hojas republicanas del Ateneo Republicano de Asturias, -del que va ser vicepresident-, o en el diari La Nueva España. Col·laborador en la tertúlia política Asturias al dia de la Radio del Principado de Asturias (RTPA)  i amb programa propi al costat del seu bon amic Germán Mayora, en Radio Lena. Acaba de publicar el seu quart llibre, que ara ressenyem, en col·laboració amb Ramiro Pinto, de LápizCero ediciones, sobre les experiències de la Marxa contra l’Atur i la precarietat, Per la Renda Bàsica, de març de 2019.
Anteriorment Miravalles, familias que construyeron La Felguera, sobre la història local de Langreo; 485`2 quilómetros en les Marchas de la Dignidad, crònica de la columna asturiana de la Marxes de la Dignitat, 2014, i Paco Robles, el niño vasco de Mansilla de las Mulas, sobre els xiquets de la guerra portats a Anglaterra. Actualment treballa en dues noves obres sobre la història local de Langreo i la seua classe obrera.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.