Presentacions de llibres

Juanjo Prats ens presenta un llibre que defensa les arts escèniques aplicades

El llibre “Una boca per a parlar dues orelles per escoltar” és un manual que relaciona el teatre i l’oratòria per oferir recursos als docents per a millorar la seua comunicació en l’aula; al temps que sistematitza exercicis pràctics per a compartir amb l’alumnat i millorar les habilitats per a parlar en públic. Una de les competències professionals que més es valoren i que no se sistematitzen en la formació reglada.

04 / 10 / 2022 | Intersindical

Un dels objectius del llibre és organitzar conceptes i exercicis de forma didàctica, per aconseguir-ho s’utilitza una metodologia relacionada amb el teatre aplicat. Una forma lúdica i tècnica que aprofita alguns exercicis de la formació actoral que ens ajuden a tindre consciència de la comunicació no verbal, la respiració o com superar la por escènica.

Es fonamental gestionar la tensió emocional per a poder parlar en el registre adequat,  eliminant les tensions i generant les emocions que desitgem. La persuasió és fonamental per aconseguir una comunicació efectiva.
Tanmateix hem de ser conscients de que les idees s’escenifiquen i hem de saber usar els recursos adequats per a que el que diguem verbalment no siga contradictori amb el que representem.
El llibre també ens ajuda a analitzar i descobrir els mecanismes de la manipulació. És important saber parlar, ordenar i estructurar el discurs propi, però també és fonamental escoltar per a ser crítics i descobrir les intencions del interlocutor.
Estem davant d’un manual que ens ajudarà a superar l’eterna assignatura pendent de parlar en públic i així podem ficar en valor totes les activitats i projectes.
INTERSINDICAL CULTURA recomana aquest text per a totes i tots el docents que desitgen ensenyar al alumnat a gestionar en públic els seus sentiments i pensaments.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.