Presentacions de llibres

La importància del diàleg filosòfic en l’eduació i en la societat actual

Intersindical Cultura, la Universitat de València i el Centre de FpN-CV ha presentat aquest dijous 23 a la seu del sindicat el llibre “Argumentos”  de TOMÁS MIRANDA ALONSO (Edicions Universitat de València).

24 / 09 / 2021 | Intersindical

Ha presentat el llibre Guillermo Quintas, Professor de la Universitat de València i Amparo Muñoz, Professora de Filosofia de Secundària i membre del Centre de FpN-CV.

L’objectiu inicial del libre “Argumentos” (també existeix l’edició en valencià anomenada “Arguments”, és presentar uns materials per a treballar en l’assignatura de filosofia de primer de batxillerat. La intenció principal és convertir la classe en una comunitat de diàleg filosòfic on els estudiants, junt amb la seua professora o professor, es plantegen preguntes i busquen respostes als grans problemes que tothom ens plantegem com a éssers humans.
El llibre presenta materials i exercicis per a donar resposta en el treball de l’aula a aquestes necessitats educatives que la Filosofia assumeix de manera prioritària. El tractament de les qüestions filosòfiques es fa a partir de textos de procedència diversa, capaços de plantejar la qüestió a tractar en connexió amb els interessos dels joves de batxillerat. Els textos triats pretenen ajudar els estudiants a pensar sobre els arguments en la mesura en què es converteixen en objecte de la seua reflexió, i a conèixer les regles lògiques –formals i, sobretot, informals ̶ que s’han d’utilitzar en la construcció i avaluació d’aquests. S’han seleccionat textos de filòsofs clàssics i contemporanis per a fer veure que el tema objecte d’estudi ha ocupat un lloc central en la tradició filosòfica; però també s’ofereixen textos procedents de la premsa o de revistes, atès que la reflexió sobre l’argumentació no es pot fer des d’un buit formal, sinó mitjançant l’anàlisi de raonaments concrets com els que les persones de hui en dia pensen els problemes actuals.

Intersindical Cultura recomana aquest llibre com un instrument per a donar un curs introductori de filosofia, però també pot ser utilitzat en altres contextos interessants per participar en diàlegs filosòfics cuidant les regles de l’argumentació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.