Presentacions de llibres

Vida i tragèdia dels brigadistes internacionals que van trobar refugi a la Marina Alta

Robert Llopis ha presentat este divendres, 29 d’abril, el llibre “BRIGADISTES”.

30 / 04 / 2022 | Intersindical

L’autor reconstrueix l’odissea humana de combatents estrangers que van passar per la Marina Alta per a defensar la República. Vivències quotidianes i lluites polítiques es conjuminen en aquest llibre sobre la nostra memòria històrica i democràtic.

El 19 de març de 1937, en plena Guerra Civil, un reduït grup de voluntaris estrangers van ser enviats a Benissa i Dénia amb la missió d’instal•lar els primers centres de permisos de les Brigades Internacionals en zona republicana. La presència de centenars de combatents estrangers i dels seus hospitals militars va tenir un gran impacte entre la població civil d’aquests municipis valencians. Per les circumstàncies de guerra, un 9 d’abril de 1938, en una tràgica operació secreta, les Brigades Internacionals foren evacuades a Catalunya.
Com fou aquell temps que les Brigades Internacionals van passar a Benissa i a Dénia? Qui eren aquelles dones i aquells homes del personal sanitari internacional? Què queda de tot això? Aquest llibre respon a totes aquestes qüestions i a moltes més.

Intersindical Cultura considera molt important aquests actes on la memòria democràtica és la protagonista i amb ella la necessitat de mantenir viu el record dels oblidats de la nostra història.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.