Agenda

#20S, totes al carrer per l’emergència feminista!

L’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana s’adhereix a la iniciativa de la Plataforma Feminista d’Alacant

10 / 09 / 2019 | Intersindical

L’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana s’ha adherit a la convocatòria impulsada per la Plataforma Feminista d’Alacant per declarar el 20 de setembre com emergència feminista. Aquesta convocatòria s’està estenent com una gota d’oli per tot l’estat espanyol i ja es compten per centenars les localitats que el 20S faran accions al carrer, amb manifestacions i concentracions on la llum violeta ha d’estar ben present.
Les dones vivim en emergència feminista permanent. Les violències són estructurals i es manifesten en totes les esferes de la vida: bretxa salarial, escassíssima presència als llocs de decisió política, manca d’oportunitats laborals, dobles i triples jornades de treball remunerat i no remunerat, publicitat sexista, assetjament sexual, (in)justícia partriarcal i, en la punta de l’iceberg, agressions, violacions i feminicidis.
Aquest estiu ha sigut especialment dur per les dones, amb un repunt dels assassinats masclistes i de les violacions en grup. S’ha fet molt evident que per a alguns homes els nostres cossos i les nostres vides tenen molt poc (o gens) de valor. En el que portem d’any, n’hi ha quasi 70 dones i 4 criatures assassinades.
Davant d’aquest panorama desolador, les dones tornarem a ocupar els carrers i places per mostrar el nostre rebuig a les violències masclistes, el nostre inconformisme davant un sistema judicial patriarcal que no ens defensa com necessitem que ho faça, i, sobre tot, la nostra força i les ganes de lluitar per aconseguir una societat justa i igualitària.
Un món feminista és necessari per poder acabar amb l’estat d’emergència en què vivim!

#20S #emergènciafeminista #llumvioleta


Per més informació sobre el manifest i com adherir-s’hi, i sobre les localitats ja adherides, consulteu el Facebook @PlataformaFeministaAlicante




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.