Drets

NOVETAT: Devolució de l’IRPF de la maternitat i paternitat per a MUFACE

A causa de la preocupació que està causant la poca informació del Ministeri, facilitem un model de reclamació pels permissos gaudits l’any 2014.

20 / 12 / 2018 | Intersindical

La ministra d’hisenda va anunciar que la devolució de l’IRPF de les prestacions per maternitat i paternitat per a les funcionàries i funcionaris depenents de MUFACE, es realitzarà en les mateixes condicions que s’han establit per al personal que depèn del Règim General de la Seguretat Social. Cal recordar que el Consell de Ministres va acordar que el tractament seria el mateix, però encara no s’han efectuat els canvis normatius necessaris perquè la devolució siga efectiva.

Davant la preocupació (sense dubte raonable), del funcionariat que depén de MUFACE, pel fet que encara no s’han elaborat els canvis normatius necessaris perquè puguen sol·licitar aquesta devolució, ni s’ha habilitat un termini i un procediment específic (ja que en aquests moments només poden entrar a l’aplicatiu de l’Agència Tributària); i davant la finalització del termini actual de la petició de sol·licitud de devolució de l’IRPF per les persones que van gaudir de la prestació l’any 2014, no podem oblidar que el termini podria interpretar-se que acaba a 31 de desembre de 2018. El sindicat ha elaborat un model de sol·licitud per a presentar, abans del 31 de desembre de 2018, per a aquest personal dins del termini. Així, el funcionariat depenent de MUFACE quedaria cobert. En cas que l’Agència Tributària obrira l’aplicatiu en un futur, s’haurà d’atendre a les seues instruccions.

I tot açò sense perjudici i a resultes de com quede una interpretació que sobre la qüestió manté certa part de la Inspecció Tributària, que enten que les prestacions per MUFACE no tenen la mateixa consideració que les abonades per la Seguretat Social i que podien no estar exemptes.

Ací teniu el model de reclamació, que heu d’enregistrar a l’agència tributària; termini: fins el 31 de gener.

Per qualsevol aclariment, podeu contactar amb les nostres seus o enviar un email a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.