Educació

Reflexió i investigació sobre la diversitat i convivència a les aules

El tractament del tema de la diversitat sexual depen en gran mesura de la predisposició del professorat.

22 / 01 / 2013 | STEPV

Malgrat que hi ha iniciatives als centres docents des de la planificació del Departament d’Orientació als centres de secundària i des de les tutories de primària, i comptant amb la normativa del Pla Previ de prevenció contra la violència als centres docents i la millora de la convivència, el tractament del tema de la diversitat sexual depen en gran mesura de la predisposició del professorat a tractar-lo a l’aula bé des de les tutories o bé transversalment, dins del currículum particular de l’assignatura.

La LOMQE pretén fer desaparèixer l’assignatura Educació per la ciutadania i Educació Ètico-Cívica com a troncal i per tan d’estudi obligatori. Aquestes matèries inclouen temes com la igualtat i la diversitat.

En aquests temps de lluita a les aules amb el projecte de la reforma educativa endavant, cal marcar clarament la línia d’un ensenyament integrat on càpiga la pluralitat i el respecte principalment entre l’alumnat i conscienciar aquell professorat, que potser encara no ho estiga, per incorporar pràctiques docents coherents amb aquest principi.

Es un bon moment per reflexionar que és el que estem fent a les nostres classes. Sols a partir d’un estudi de la realitat es poden fer propostes de millora. Per sort els estudis d’investigació que es fan des de les universitats col·laboren a visualitzar la panoràmica actual. Des del Departamento de Antropologia Social de la Universidad Complutense de Madrid, s’està duent a terme una investigació sobre els discursos, actituds i pràctiques del professorat, alumnat i dels propis centres educatius sobre la diversitat a les aules,  amb especial atenció a la diversitat sexual.

STEPV vos convida a reflexionar i participar en aquest estudi emplenant les enquestes dissenyades.
Les trobareu en aquesta web junt amb la informació completa del projecte d’investigació.

 

 

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.