{/exp:channel:entries}
Educació

Congrés Mundial d’Educació contra neoliberalisme

25 / 09 / 2020 | Intersindical

STEPV - Intersindical Valenciana participa al Congrés Mundial d'Educació

Amb la participació de 82 gremis i sindicats docents de 20 països, així com col·lectius d’educació popular i pedagogies crítiques, aquest divendres i fins diumenge que ve es realitzarà el I Congrés Mundial d’Educació en defensa de l’educació pública i contra el neoliberalisme educatiu.

Entre els objectius de Congrés estan l’continuar facilitant espais de diàleg i intercanvi entre els que defensen el dret a l’educació, així com avançar cap a la conformació d’un espai internacional de coordinació entre les organitzacions que lluiten per una educació pública, gratuïta, de qualitat, científica, laica i presencial, assenyala la convocatòria de la trobada internacional.

Els organitzadors assenyalen també que l’esdeveniment té com a tema transversal el “setge neoliberal” a l’educació pública a la pandèmia i la post pandèmia. Durant els tres dies de debat s’analitzaran, entre altres temes, la situació educativa mundial; el sindicalisme democràtic i la transformació educativa; universitat i defensa de l’educació pública; educacions populars i pedagogies crítiques, i la necessitat de la coordinació global de les lluites pels drets dels docents i l’educació com a dret social i humà.

D’aquest procés i convocatòria, formen part dels gremis de l’educació bàsica, mitjana i universitària de l’Argentina, Mèxic, Veneçuela, Brasil, Puerto Rico, Panamà, Perú, Xile, Bolívia, Costa Rica, Equador, Colòmbia, Uruguai, Estats Units, Canadà, Cuba, Espanya, França, Austràlia i Sud-àfrica. Entre aquests hi participaran STEPV - Intersindical Valenciana, Confederació de STES - Intersindical i USTEC-STES (IAC)

A aquesta trobada internacional, que es podrà seguir en viu pel YouTube d’Altres Veus en educació i els Facebook dels gremis, sindicats i organitzacions convocantes- participaran destacats pedagogs i especialistes en educació, entre ells, Peter McLaren dels Estats Units; Henry Giroux del Canadà; Jurjo Torres d’Espanya; Teresina Garduño i Hugo Aboites, de Mèxic; Edgar Ish, de l’Equador; Nano Balbo, d’Argentina; Luis Bonilla-Molina, de Veneçuela, i Marc Raúl Mejía, de Colòmbia.

La inauguració serà aquest divendres a les 15 hores, i les conclusions es donaran a conèixer en roda de premsa el dia 5 d’octubre de 2020, data en la qual l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco ) va decidir celebrar el Dia Mundial de l’Educació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.