{/exp:channel:entries}
Educació

STES – Intersindical dóna suport al professorat de Brasil

01 / 02 / 2021 | Intersindical

El Govern de Bolsonaro, amb polítiques restrictives, està eliminant a poc a poc la llibertat de càtedra de professorat brasiler. Amb l’argument que l’educació està polititzada estan emmordassant i impedint que el professorat ensenye des de la llibertat per a formar persones lliures, crítiques, independents, dialogants, etc.

Les normes educatives cada vegada són més restrictives mentre que la inversió en educació cada vegada és menor. Amb l’argument de la violència o problemes de comportament a les aules s’estan militaritzant els centres educatius, en els quals la direcció s’està deixant en mans de militars, el que per una banda fa que desaparega la direcció i gestió democràtica dels centres i d’altra banda obliga el professorat a obeir a aquests militars a més de perdre el dret a triar entre els seus iguals a les direccions dels centres.

La manca d’inversió en educació està afectant l’accés a l’educació pública, gratuïta i de qualitat i l’accés en igualtat per a tot l’alumnat. La ingerència en l’educació de fons privats està generant diferències entre uns centres i uns altres, sent els educands els més perjudicats. Cal invertir en educació perquè aquesta siga de qualitat, integradora i compensadora de desigualtats.

Denunciem la plataforma “Escola Sense Partit” que, amb l’excusa que des de la docència s’adoctrina, pretén marginar el llegat pedagògic de Paulo Freire que encara i malgrat els intents de Bolsonaro segueix present a les escoles brasileres, i conseqüentment, exercir un control ideològic sobre docents i sobre els continguts en classes, sota amenaces de sanció i, fins i tot, de presó.

Per tot això, des de STEs - Intersindical volem manifestar el nostre suport a totes les treballadores i treballadors de l’ensenyament i a el moviment sindical del Brasil que estan sent perseguits, denunciats i assetjats pel fet de defensar els seus drets i per exigir canvis en les polítiques educatives públiques.

#FueraBosonaro




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.