Educació

L’escola és un bé comú

L’Educació Pública necessita més professorat , més personal i menys jerarquia

Salvador Benavent en la trobada sindical de Roma
Salvador Benavent en la trobada sindical de Roma
13 / 10 / 2013 | Intersindical

Comunicat de la reunió de la xarxa europea d’ SINDICALISME ALTERNATIU i de BASE a l’Escola, realitzada a Roma el 21 setembre de 2013.

L'Educació Pública necessita més professorat, més personal i menys jerarquia

Les organitzacions Unicobas ( Itàlia ), CUB ( Itàlia ), USI ( Itàlia ), STES - INTERSINDICAL (Estat espanyol ), CGT (Estat espanyol ) i SUD ( Suïssa ), pertanyents a la xarxa europea del SINDICALISME alternatiu i de base, presents en aquesta reunió, després d’un intercanvi d’informació i documents sobre la realitat dels seus respectius estats en el sector de l’ educació - escola - formació -universitat, han debatut sobre la situació actual i sobre les perspectives futures que governs i la Unió Europea estan preparant com a aplicació concreta del domini del capitalisme en el sector educatiu.

La finalitat del mecanisme que es vol imposar és destruir el caràcter públic i crític de l’educació, fent mal · leable a les lògiques del mercat, del benefici i de l’acceptació de l’ordre dominant. Això passa pel debilitament de la funció del professorat i de la resta del personal educatiu, l’externalització de part dels serveis, la precarització del treball i l’eliminació de tota forma de saber crític i col · lectiu, per convertir així l’alumnat, futures “ciutadans i ciutadans europeus”, en una força de treball desqualificada, flexible, desmotivada, conformista i subordinada.

Les organitzacions impulsores i participants d’aquesta reunió han avaluat la necessitat d’oposar-se a aquest estat de coses, als programes del capitalisme internacional financer i econòmic ia la lògica de les organitzacions sindicals pactistes, dotant d’instruments d’anàlisi i operatius, i estimant l’educació en el seu conjunt un factor decisiu en els processos d’emancipació i de transformació social.

Aquesta oposició s’ha de manifestar també mitjançant la solidaritat internacional amb les lluites presents a Grècia, Mèxic, Gran Bretanya, l’estat espanyol amb les properes mobilitzacions.

A nivell operatiu, en aplicació de la carta d’intencions de la pròpia xarxa, ens comprometem a donar vida a un grup de treball àgil en representació de les organitzacions presents i obert a la contribució i a la participació d’altres estructures que vulguen formar part, amb mandat limitat i amb càrrecs en rotació, a realitzar una anàlisi de les dinàmiques internacionals en el sector educatiu, proposar campanyes específiques sobre objectius concrets, i donar impuls a l’ús d’instruments informàtics i telemàtics ( lloc web , bloc i altres ) per a una major i més eficaç circulació de notícies i d’informació, així com elaborar un manifest de la xarxa a partir de la següent consigna:
L’ESCOLA ÉS UN BÉ COMÚ .




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.