{/exp:channel:entries}
Educació

STEPV insta a posar fi als assassinats i segrestos d’estudiants i docents

20 / 05 / 2014 | Intersindical

STEPV - Intersindical Valenciana participa en la campanya promoguda per la Internacional de l’Educació ( IE ) amb la finalitat d’instar les autoritats nigerianes a intensificar les seves accions per restaurar el dret a l’educació en tot el país, proporcionant escoles segures i protegides per a la ensenyament i l’ aprenentatge.

Els brutals atacs dirigits a civils, docents, estudiants i treballadors i treballadores del govern a Nigèria han augmentat. Docents i estudiants han estat assassinats; xiquetes i xiquets són maltractats o segrestats perquè les seves famílies han decidit donar-los una educació; hi ha escoles que han estat cremades deixant a milers de xiquetes i xiquets sense educació.

En els últims anys, 171 docents han estat assassinats en els estats del nord-est de Nigèria. L’últim incident registrat fa a l’assassinat de sis docents a casa a la ciutat de Dikwa, en l’estat de Borno, el passat 12 de març de 2014. Després dels brutals assassinats, membres de Boko Haram van segrestar a les dones dels docents i a les seues 22 filles i fills, portant-los a un parador desconegut.

STEPV, de la mateixa manera que la IE, també continua molt preocupat pel segrest de les 223 alumnes de Chibok, en l’estat de Borno. Les xiquetes van ser segrestades el passat mes a la seva escola pel grup terrorista Boko Haram. Fins ara, les autoritats nacionals, regionals i locals de Nigèria no han pres cap mesura per garantir la seguretat dels / de les estudiants i els / les docents.

Per tot això, STEPV participa en la campanya impulsada per la Internacional de l’Educació i ha enviat diversos escrits a les autoritats de Nigèria, l’ONU i l’OIT perquè prenguin mesures eficaces s’enfronta la situació que travessa l’educació al país.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.