Plurilingüisme

STEPV dóna suport a les mobilitzacions que es convoquen pel manteniment de les línies en valencià

STEPV considera que l’anunci del conseller de suprimir les línies en valencià, a més d’incrementar les retallades de professorat, suposa l’atac més greu a l’ensenyament en valencià des que governa el PP.

31 / 05 / 2011 | Intersindical

En l’Informe sobre la situació de l’ensenyament en valencià 2011, publicat pel Sindicat, ja es denuncia el canvi de política del govern popular en aquest sentit, que ha passat d’entrebancar l’extensió del valencià a una política d’involució en modificar, per primera vegada, la normativa que regula els programes lingüístics (modificació dels PIP i creació d’una xarxa de centres plurilingües). La decisió de suprimir les línies en valencià és una passa més en aquesta lògica involucionista.

STEPV ja va mostrar ahir el seu rebuig a l’anunci del conseller i treballarà per a impedir que el decret anunciat s’aplique. En eixe sentit, donarà suport a les mobilitzacions que es convocaran pròximament i instarà al professorat i a la comunitat educativa a manifestar la seua oposició a aquesta mesura.
PROPUESTA de Decreto .../2011, del Consell, por el que se regula el plurilingüismo en la Comunitat Valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.