Plurilingüisme

STEPV rebutja l’esborrany de plurilingüisme presentat per Educació

El Sindicat dóna suport a les trobades d’escoles en valencià que comencen demà

30 / 03 / 2012 | STEPV

La Conselleria d’Educació ha fet arribar als sindicats l’esborrany de decret sobre plurilingüisme que pretén negociar dimecres que ve i que adjuntem.

STEPV rebutja aquest esborrany perquè no situa el valencià com a llengua sobre la qual construir el model plurilingüe sinó que es veurà marginat perquè desapareix la immersió lingüística que garanteix que l’alumnat castellanoparlant adquirisca el valencià des d’infantil. Es dóna per fet, doncs, que el valencià i el castellà són dues llengües en igualtat de condicions socialment i no es reconeix, per tant, el caràcter del valencià com a llengua minoritzada. Per tant, el Sindicat considera que aquest decret és una retallada més, aquesta vegada a l’ensenyament en valencià
Es manté la proposta del decret de Font de Mora que siga l’Administració la que determine la llengua en què es vehicularan els àmbits d’actuació en l’educació infantil després de realitzar-se en cada centre docent una consulta de caràcter orientatiu i no vinculant a tots els pares, mares o tutors legals de l’alumnat. També es manté el fet que l’avaluació de l’alumnat es podrà fer en una llengua diferent de la llengua base del programa. Aquestes mesures sempre perjudiquen la llengua minoritzada, el valencià.
També es mantenen les excepcions a rebre ensenyament en valencià sense cap mesura que done les mateixes oportunitats a l’alumnat de territoris castellanoparlants o estranger a adquirir el valencià.
Quant a la formació del professorat, no hi ha cap compromís ferm de capacitar el professorat de forma seriosa per a impartir la seua matèria en anglés. A més, no hi ha cap memòria econòmica que garantisca l’aplicació d’un model plurilingüe en condicions, sinó al contrari. No hi haurà cap dotació específica per a posar-lo en marxa.
A més, STEPV denuncia que la conselleria ha modificat unilateralment el compromís de negociar amb els sindicats en grups de treball el model plurilingüe, com es va començar a fer abans de Nadal.
El Sindicat continua defenent el model consensuat amb Escola Valenciana que precisament demà inicia les trobades d’escoles en valencià, un bon moment per a reivindicar el model plurilingüe que defén el valencià com a llengua pròpia i garanteix l’adquisició d’una llengua estrangera sense perjudicar les llengües oficials.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.