Medi ambient

El Xúquer és nostre i el volem viu

No a un pla de conca que condemna al riu

12 / 11 / 2013 | Intersindical

Intersindical Valenciana participarà en les activitats programades.

L’esborrany del Pla de Conca del Xúquer no resol els principals problemes –sobreexplotació quantitativa i qualitativa de les masses d’aigua- que afecten la conca del Xúquer i torna a repetir els errors del nefast Pla de 1998 quan es va repartir més aigua de la que hi havia en el riu. Aquest Pla incompleix la Directiva Marc de l’Aigua que té com a principal objectiu l’assoliment del bon estat ecològic de les masses d’aigua, rius, aqüífers i zones humides.

L’esborrany publicat obri la porta a un nou transvasament des de Cortés de Pallàs. Respecte al principal problema del Xúquer, pel que fa a la disminució del seu cabal en les últimes dècades, l’esborrany deixa les coses exactament com estaven, beneint la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa Oriental i, per tant, la del propi riu. Els cabals ecològics són els grans sacrificats d’aquest Pla, d’exigus o inexistents. A més aquesta proposta no resol el problema dels abastiments de la Ribera que queden clarament discriminats respecte a la resta d’abastiments i que estan condicionats a una permuta per la que s’haurà de pagar.

Davant allò, Xúquer Viu ha encetat una campanya demanant una modificació substancial de l’actual esborrany de manera que done compliment a la Directiva Marc de l’Aigua.

Les primeres activitats que hem organitzat i per a les que us demanem la vostra participació són les següents:

- Dissabte 16 de novembre “Remant pel Xúquer”. Concentració de piragües que remuntaran el Xúquer fins a la seua desembocadura, en col·laboració amb els clubs de piragüisme de la Ribera. La concentració serà a les 11:30 al Club de Piragüisme de Cullera i a les 12:00 al Pont de Pedra de Cullera on llegirem un manifest i animarem el pas de les piragües.

- Dissabte 30 de novembre “Abracem el Xúquer”. A partir del pont de ferro d’Alzira farem una cadena humana per a rodejar el riu. Necessitem que acudiu amb les vostres famílies i amics per fer possible l’abraçada. Ens concentrarem a les 12:00 al Pont de Ferro d’Alzira, d’on partirà la cadena.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.