Medi ambient

Intersindical Valenciana dóna suport Iniciativa Ciutadana Europea pel dret a l’aigua

04 / 01 / 2013 | Intersindical

INICIATIVA CIUTADANA EUROPEA “EL DRET A L’AIGUA I EL SANEJAMENT COM A DRET HUMÀ”

"EL DRET A L'AIGUA I EL SANEJAMENT COM A DRET HUMÀ"

¿Perquè?

L’aigua no és un bé comercial, sinó un bé públic. Mitjançant aquesta Iniciativa Ciutadana Europea –un instrument similar a la iniciativa legislativa popular a l’àmbit estatal o autonòmic, però a escala europea- es demana a la Comissió Europea que presente una proposta legislativa per a la implementació del dret humà a l’aigua i el sanejament reconegut per l’ONU i a promoure el subministrament d’aigua i el sanejament com a serveis públics essencials per a tots.

Aquesta ICE pretén que la legislació de la Unió Europea exigisca als governs dels estats membres que garantisquen i proporcionen a tots els ciutadans serveis d’aigua potable i sanejament adequats. Per això s’insta que:

- per obligació, les institucions comunitàries i els Estats membres vetllen perquè tots els ciutadans puguen exercir el dret a l’aigua i el sanejament;

- l’abastament d’aigua i la gestió de recursos hídrics no es regeixen per “les normes del mercat interior” i que s’excloguen els serveis d’aigua de l’àmbit de la liberalització;

- la Unió Europea redoble esforços per aconseguir l’accés universal a l’aigua i el sanejament.

¿Vols més informació?

Consulta la web de la campanya europea “L’aigua és un dret humà”:

http://www.right2water.eu/es

¿Vols recolzar aquesta Iniciativa?

SIGNA la Iniciativa:

https://signature.right2water.eu/oct-web-public/signup.do?lang=es

I COMPARTEIX amb els teus amics i amigues aquesta informació.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.