Medi ambient

Intersindical Valenciana participa en la Cimera dels Pobles Rio + 20.

“Veniu a reinventar el món”: davant la Cimera dels Pobles Rio +20.

15 / 06 / 2012 | Intersindical

Albert Sansano, representant de la Intersindical Valenciana, coordinador Consell Internacional del Fòrum Mundial d’Educació i membre del Grup de Treball d’Educació Riu +20 participarà en la Cimera dels Pobles Rio + 20.

La Cimera dels Pobles Rio + 20 per Justícia Social i Ambiental és una activitat organitzada per la societat civil que s’esdevindrà entre els dies 15 i 23 de juny de 2012 a Rio de Janeiro, paral·lelament a la Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible (UNCSD) la Rio +20. La convocatòria va ser realitzada durant el fòrum social temàtic celebrat a Porto Alegre al gener.

La cimera ha sigut promoguda perquè després de vint anys de la Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible (Rio 92 o Eco 92), la falta d’accions per a superar la injustícia social i ambiental ha frustrat expectatives i crescut la desconfiança amb l’ONU. A més, considerem l’agenda prevista per a la Rio +20 Oficial –l’anomenada economia verda– com a insatisfactòria per a enfrontar la crisi del planeta, causada pels models de producció i consum capitalistes.

Per a fer front als canvis d’aquesta crisi sistemàtica, aquesta cimera no serà només un gran esdeveniment, serà part d’un procés d’acumulació històrica i convergent de lluites locals, regionals i globals que tenen com a marc polític la lluita anticapitalista, classista, antiracista antipatriarcal i antihomofòbica.

Volem, d’aquesta manera, transformar el moment de Rio +20 en una oportunitat per tractar dos greus problemes enfrontats per la humanitat i demostrar la força política dels pobles organitzats. “Veniu a reinventar el món” és la nostra crida a la participació de les organitzacions i moviments socials del món.

El territori de la Cimera dels Pobles serà organitzat de forma lliure de la presència corporativa i amb base en l’economia solidària, agroecologia, en cultures digitals, accions de comunitats indígenes i comunitats remaneixents. La idea és que l’Assemblea Permanent dels Pobles –el principal fòrum polític de la cimera– organitzat entorn de tres eixos, debata les causes estructurals de l’actual crisi civilitzatòria, sense fragmentar en crisis específiques –energètica, financera, ambiental, alimentària–. Amb això, esperem afirmar paradigmes nous i alternatius construïts pels pobles i apuntar una agenda política per als propers anys.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.