Medi ambient

La Ribera contra el macroabocador

Manifest contra el macroabocador, l’elevació de grau de persillositat del polígon a Guadassuar i la nova planta de tractament de residus

16 / 03 / 2013 | Intersindical

Intersindical Valenciana és una de les entitats impulsores de la campanya

Front a la ubicació d’un macroabocador de dimensions enormes al terme de Guadassuar per tractar els residus de la Ribera Alta, Baixa i la Valldigna, així com a l’elevació del grau de perillositat del Polígon diguem NO.

NO perquè l’abocador tindrà una superfície aproximada de 120.000 m2 (24 camps de futbol) i una capacitat per a 2.100.000 m3 de fem i, amb aquestes dimensions, és mediambientalment inassumible.

NO perquè durant 20 anys hem patit les molèsties de l’actual planta de residus sense que posaren solució (pudors, sorolls, tràfic de vehicles pesants, etc.)

NO per la ineficàcia a l’hora d’aconseguir matèria recuperable.

NO perquè el projecte no contempla cap actuació que millore el sistema de recollida,  implantant mesures encaminades a una política de gestió dels residus (reducció, reutilització i reciclatge). Així, està traint la finalitat per a la qual va ser creat el consorci, bé d’interès ambiental i, per tant, públic.

NO perquè es troba en una zona altament productiva i poblada. A tan sols 1 km de Montortal, 2 de Massalavés i molt prop de l’Alcúdia.

NO perquè es troba a tan sols 5 metres de la Sèquia Reial al llarg d’un quilòmetre i també a 1 km dels ullals del Riu Verd amb decantació pluvial cap a ells i en terrenys amb possibilitat alta de contaminació d’aqüífers per filtracions de lixiviats (aigües contaminades i putrefactes).

NO perquè un projecte així no es pot decidir sense estudis tècnics seriosos que no hagen comparat la idoneïtat de varies opcions possibles, i no ser decidit per aquell que més es beneficia econòmicament.

NO perquè no podem permetre que s’instal•len al cor de la Ribera totes aquelles empreses amb activitats perilloses i contaminants com a conseqüència d’augmentar el grau de perillositat del polígon.

NO perquè estimem la nostra comarca i la nostra terra i vetllarem pel futur d’aquesta.

NO perquè no volem viure, treballar i criar als nostres fills en un espai contaminat i insalubre.

NO AL MACROABOCADOR, NO A L’ELEVACIÓ DEL GRAU DE PERILLOSITAT DEL POLÍGON A GUADASSUAR I NO A LA NOVA PLANTA DE TRACTAMENT DE RESIDUS.

PLATAFORMA CÍVICA CONTRA EL MACROABOCADOR DE LA RIBERA

http://noalmacroabocador.blogspot.com/p/manifest.html
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.