Medi ambient

València s’uneix a la convocatòria mundial contra Monsanto i els transgènics

Intersindical Valenciana se suma a la mobilització

24 / 05 / 2013 | Intersindical

Fent-se ressò de la convocatòria internacional programada per al dia 25 de maig, multitud de persones, col·lectius i organitzacions es concentraran a les dotze del migdia a la Plaça de Manises de València, per a oposar-se als transgènics i a Monsanto i les seues pràctiques.

Els transgènics, associats a grans empreses transnacionals i a l’ús de productes químics per al seu cultiu, són una amenaça per a la nostra salut, el medi ambient i l’agricultura. Provoquen la desaparició dels agricultors i agricultores, exclosos d’un model productiu afermat pels Organismes Genèticament Modificats (OMG) per deixar camp obert al agronegoci i la pèrdua de la Sobirania Alimentària, vulnerant el dret a decidir què mengem i què conreem.

En l’Estat espanyol es concentra gairebé el 90% de la producció de transgènics de tota Europa, quan països com França, Alemanya, Itàlia, Polònia, Grècia, Bulgària, Luxemburg, Suïssa, Irlanda, Hongria o Àustria han prohibit aquests cultius als seus territoris en suscitar seriosos dubtes sobre els seus efectes en la salut i en el medi ambient.

Per què marxem?

- Recerques científiques han demostrat que els aliments genèticament modificats de Monsanto poden conduir a problemes greus de salut, com el desenvolupament de tumors, infertilitat i defectes congènits.

- En diferents estades institucionals espanyoles, europees i nord-americanes existeixen clares pràctiques de lobby i conflictes d’interès que aconsegueixen emmotllar les legislacions i aprovacions sobre cultius transgènics a favor de companyies com Monsanto, incloent exclusius drets de patents sobre les llavors i composició genètica i dinamitant els drets dels ciutadans i ciutadanes, ja siguin consumidores o productores.

- Recentment, el Congrés d’EUA i el president Obama va aprovar la llei H.R.933, més conegut com ¨Monsanto Protection Act¨ que, entre altres coses, nega autoritat a les corts federals per cessar la plantació i venda de collites transgèniques al marge que representin un risc per a la salut dels consumidors.

- Els productes de Monsanto són perjudicials per al medi ambient, per exemple, els científics van determinar que les plantacions OMG i els seus pesticides han causat la mort massiva d’abelles al voltant del món.

Quines són les solucions que defensem?

- Votar cada dia, amb els nostres diners, comprant productes locals i ecològics i boicotejant les empreses i supermercats que utilitzen transgènics en els seus productes.

- Exigir que s’etiquetin els productes transgènics perquè les i els consumidors puguin prendre decisions informades.

- Demanar la prohibició del cultiu OGM a l’Estat espanyol.

- Fer una crida per sol·licitar més recerca científica independent sobre els efectes en la salut dels OMG.

- La derogació de les disposicions pertinents de la llei “Monsanto Protection Act.” dels EUA.

- Responsabilitzar als executius de Monsanto i tots els polítics que recolzen Monsanto a través de la comunicació directa, periodisme, mitjans de comunicació, xarxes socials, etc.

- Informar al públic sobre els secrets de Monsanto i els beneficis de l’agricultura ecològica, un model ja provat en la pràctica i que pot alimentar al Mon.

- Prenent el carrer per mostrar al món i Monsanto que no anem a permetre aquestes injustícies de mans creuades.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.