Mobilitzacions

3 agost: vaga en el sector ferroviari

Divendres 3 d’agost està convocada una jornada de vaga per la totalitat dels sindicats de RENFE, ADIF i FEVE. Entre els convocats figura el Sindicat Ferroviari – Intersindical.

01 / 08 / 2012 | Intersindical

Lluitem totes i tots junts pel nostre ferrocarril!

La vaga es fa contra l’anunci de liberalització del sector que suposarà la seua privatització, el desmantellament de les empreses, l’acomiadament de personal, la dismunició de la qualitat del servei i l’encariment dels preus per a les persones usuàries d’aquest mitjà de transport.
Tots els ciutadans i ciutadanes coneixem perfectament que tenim un dels millors ferrocarrils de la Unió Europea. Aquest ferrocarril ens ha costats molts anys construir-lo, a base dels nostres impostos.Aquest govern, en lloc de potenciar el nostre ferrocarril millorant la prestació del servei i facilitant l’accés a un ferrocarril de qualitat al conjunt de la societat, pretén regalar-lo a empreses privades. Com a primer pas volen dividir RENFE en quatre societats anònimes per a, d’una banda, regalar els serveis rendibles a les grans fortunes perquè obtinguen beneficis i d’altra banda abandonar els serveis que no els siguen “econòmicament” rendibles, deixant de prestar-los i tancant línies ferroviàries.
El govern, per fer viable la seva política de privatització de les empreses públiques, com RENFE, pretén fer-nos veure que el privat és millor que el públic, que ens costarà més barat els bitllets i donaran millor servei. ¡¡El que és absolutament fals!!. Com així ho estem veient en els sectors elèctric i telecomunicacions.
La privatització de RENFE suposarà un increment de tarifes - vegeu el que ens està passant amb la llum, gas, telèfon, etc. -, La prestació d’un servei de pitjor qualitat, l’abandonament de serveis que serveixen per vertebrar el territori, el deteriorament de la seguretat del transport ferroviari, que actualment és un dels més segurs. Tot això a causa, principalment, a que es quedaran amb els beneficis i no invertiran en modernització, manteniment d’infraestructura, instal · lacions i trens, reduint despeses i deteriorant el patrimoni ferroviari aconseguit amb els diners públics.
Per això, en totes les manifestacions en DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS totes les ferroviàries i ferroviaris hem acudit amb el lema: “PER UN FERROCARRIL PÚBLIC I SOCIAL”, i volem transmetre a la societat que el ferrocarril, tal com el coneixem avui, està en perill d’extinció, i per això hi ha convocada pel proper dia 3 d’AGOST una VAGA amb un únic objectiu: DEFENSAR EL NOSTRE FERROCARRIL, el de les ciutadanes i els ciutadans.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.