Mesa general de la Funció Pública

Acord Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana

La Mesa General acorda la restitució dels drets laborals dels empleats i empleades públics de la Generalitat perduts per les retallades de 2012

Representació Intersindical Valenciana en Mesa General
Representació Intersindical Valenciana en Mesa General
13 / 10 / 2015 | Intersindical

L’Acord subscrit per Intersindical Valenciana, UGT i CCOO preveu la recuperació total de la paga extraordinària de desembre de 2012 i la restitució dels dies addicionals de lliure disposició i de vacances per antiguitat suprimits pel reial decret llei de Rajoy .

La Mesa General de Negociació, que inclou en el seu àmbit el personal funcionari i laboral de la Administració del Consell, el personal estatutari d’institucions sanitàries, el personal de justícia i el personal docent, ha ratificat hui el preacord que es va assolir en la reunió de Junta de Portaveus celebrada el dijous 8 d’octubre.

Aquest acord preveu la recuperació, en 2015, de les quantitats corresponents de la paga extraordinària de desembre de 2012 fins a arribar al 50% d’aquesta i la negociació del 50% restant per a la seua inclusió en els pressupostos de la Generalitat de 2016. Aquestes mesures afecten tot el personal públic; tant de l’administració: sanitat, educació i justícia, com del sector públic instrumental: universitats i ensenyament concertat.

Pel que fa a la restitució dels dies addicionals de permís per assumptes particulars per raó dels triennis, dos en complir el sisé trienni i un més per cada trienni a partir del huité trienni, l’acord és extensiu a tot el personal a partir del mateix exercici 2015, excepte, per raons organitzatives, el personal sanitari, que començarà a gaudir-los a partir de 2016 acumulant, segons les disposicions de la Mesa Sectorial, els corresponents a 2015.

Respecte als dies de vacances addicionals per antiguitat, fins a un màxim de quatre, un en complir els quinze anys de serveis prestats i un més per cada cinc anys de serveis, queden restituïts íntegrament al personal que ja els gaudia amb anterioritat al Real Decret Llei 20/2012. En aquest apartat, l’Acord inclou l’extensió d’aquests dies addicionals de vacances al personal sanitari, que fins ara n’havia quedat exclòs per una decisió unilateral de l’equip de govern anterior de la Conselleria de Sanitat. En aquest sector l’aplicació d’aquest dret serà negociada en el marc de la Mesa Sectorial de Sanitat.

Intersindical Valenciana valora positivament l’Acord, perquè suposa la fi de les retallades als empleats públics, imposades per decret del govern de l’Estat. A més, constitueix un reconeixement explícit d’una situació d’injustícia mantinguda, en què s’ha que volgut responsabilitzar els empleats i empleades públics de la situació de crisi econòmica que hem patit els darrers anys; així mateix, insta el Consell de la Generalitat a seguir el camí de la negociació col·lectiva, per la recuperació definitiva del poder adquisitiu perdut pel seu personal com a motor de la reactivació econòmica.

 

 



Comentaris
Amparo Gil
14 / 10 / 2015 - 11:20

Todavía queda la recuperación de la reducción de jornada laboral que teníamos desde mediados de mayo o junio (no recuerdo bien) hasta octubre.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.