Retallades

Amb l’educació, la sanitat i els serveis socials no es juga

Manifest de la Plataforma en Defensa de l’Estat del Benestar i els Serveis Públics, davant la convocatòria de manifestacions del 29 d’abril.

Presentació de la manifestació, el 26 d'abril. A l'esquerra, Rafa Reig, d'Intersindical Valenciana.
Presentació de la manifestació, el 26 d'abril. A l'esquerra, Rafa Reig, d'Intersindical Valenciana.
25 / 04 / 2012 | Intersindical

La política de retallades i de reformes empreses pel govern de l’Estat i el govern valencià representen un deteriorament de més de 30 anys en la qualitat dels serveis públics bàsics, a més de no contribuir a millorar la situació de l’economia, sinó l’allargament del període de recessió econòmica.

Hi ha altres eixides a la crisi: es poden incrementar els ingressos de manera justa i eficaç

En drets laborals s’ha imposat una reforma que fa més fàcil i barat l’acomiadament, que desequilibra la negociació col·lectiva, i dóna tot el poder a la part empresarial per modificar les condicions de treball.
En els drets socials i de ciutadania, les polítiques d’ajustament, que van començar el maig de 2010, s’han intensificat i comporten un greu deteriorament dels serveis públics: educació, sanitat, serveis socials, dependència, televisió pública, transport públic… Alhora s’incrementa la quantitat de persones que no perceben cap tipus de prestació. La conseqüència directa és la minva en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment, la dels sectors més vulnerables: pensionistes, joves, dones, immigrants, persones amb discapacitat o dependència, fet que incrementa la desigualtat, la pobresa i la marginació i la exclusió social.
El govern sembla haver arribat a la conclusió que la nostra economia no pot competir en el mercat si no deixa anar llast i entén per llast els drets laborals i socials.
La retallada addicional de 10.000 milions d’euros posa de manifest quin era el programa “ocult del PP”. En educació 3.000 milions menys a força de reduir professorat, augmentar alumnat per classe o incrementar les taxes universitàries, fet que deteriorarà la qualitat de l’ensenyament. En sanitat, 7.000 milions. De moment 3.500 a través del repagament dels medicaments que, per primera vegada, assumiran les persones jubilades, una retallada encoberta de les pensions que se suposava que no tocarien. Hui encara amaguen d’on pensen reduir la resta.
Enfront d’aquest panorama, el govern de la Generalitat assumeix i aplica les retallades al País Valencià, que se sumen a la tisorada en els serveis públics decretat a l’inici de l’any. A més, la fallida financera en la qual està sumida la Generalitat agreujarà les conseqüències de qualsevol nova retallada plantejada.
Les organitzacions socials considerem que hi ha altres eixides a la crisi, que es poden incrementar els ingressos de manera justa i eficaç, que els serveis públics són un motor de l’economia, garantia dels drets de ciutadania i d’una societat equitativa.
Volen destruir-ho tot, però ens mantindrem impassibles i continuarem lluitant, perquè amb l’educació, la sanitat i els serveis socials NO ES JUGA.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.