Retallades

Cal un referèndum ja

Davant el frau democràtic de les retallades

02 / 08 / 2012 | Intersindical

Reducció de la prestació per desocupació

El govern de Rajoy, un govern al qual no se li reconeix legitimitat en l’aplicació de les mesures contra la crisi perquè no forma part del seu programa electoral, ha aprovat un reducció de la prestació per desocupació, que passa del 60% al 50% de la base reguladora pels nous perceptors. Tot en un moment de destrucció massiva de l’ocupació com a conseqüència de la desastrosa reforma laboral, i en què milers de famílies han de cobrir les necessitats bàsiques amb les miserables prestacions per desocupació.

Intersindical creu que cal obligar el govern a canviar de política social i econòmica

Increment de l’IVA

L’IVA passa d’un 18% a un 21% amb caràcter general. Un impost injust, perquè grava el consum i no distingeix el nivell de renda dels consumidors i consumidores. Per una barra de pa, per la llet, un llibre o la roba, tots i totes pagarem el mateix impost sense distincions entre les persones que no arriben a final de mes i les que, no sols hi arriben, sinó que, a més, tenen diners de sobres per a posar-ne en paradisos fiscals o en fons d’inversió que a penes tributen a hisenda.

La supressió de la paga de Nadal als empleats i empleades públics

Aquesta mesura, continuació d’unes altres que ja s’han pres en la mateixa direcció de reduir els salaris del personal del sector públic, constitueix una nova agressió a les retribucions del personal funcionari, que acumulen una pèrdua en la seua capacitat econòmica que arriba al 30%. Però més enllà de l’impacte sobre els drets laborals d’un col·lectiu de treballadors i treballadores, no podem oblidar que és un atac més als serveis públics, els de tots i totes, i que estableix un precedent a què moltes empreses, a l’empara de la darrera reforma laboral, se sumaran. Els serveis públics estan en la diana del govern que pretén deixar-los en mans privades sota la falsedat que són més cars i que no els podem pagar. No és cert, el que volen és que uns pocs facen negoci a costa de la majoria social.
Des de la Intersindicial Valenciana considerem que aquest conjunt de mesures, igual que les anteriors, no ajudaran a eixir de la crisi; més prompte al contrari, tindran un impacte negatiu sobre el consum i sobre l’activitat econòmica. Però més enllà de les valoracions fetes sobre la idoneïtat de les retallades, en el sindicat creiem que el govern està actuant en frau democràtic, perquè cap de les mesures que està aplicant figurava al seu programa electoral i, per tant, no tenen la legitimitat per a poder aplicar-les. Per aquestes raons, Intersindical Valenciana exigeix la convocatòria d’un referèndum, perquè les persones, les que estem patint la crisi i les seues solucions, puguen opinar sobre les retallades aplicades i sobre les prioritats en política econòmica del govern de l’Estat. Pensem que les persones tenim dret a opinar davant aquests greus moments, en què el govern no té cap problema a avalar amb 100.000 milions la banca, en què es decreta l’amnistia fiscal a delinqüents defraudadors, però que, al mateix temps, mira cap un altre costat per no atendre les necessitats de centenars de milers de famílies que han perdut la casa o de milions de treballadors i treballadores que engrosseixen les llistes de l’atur sense prestacions social públiques dignes.
Intersindical Valenciana anima a participar en les mobilitzacions per obligar el govern a canviar de política social i econòmica. Per això, convoquem concentracions cada divendres del mes d’agost, a les 11 hores, a les delegacions i sotsdelegacions del Govern, una marxa a Madrid per al proper 15 de setembre per ocupar-la amb centenars de milers de persones de tots els sectors i territoris, exigim la convocatòria d’un referèndum i apostem per la convocatòria de mobilitzacions sectorials i generals que confluïsquen en una vaga general i una vaga ciutadana que frene les mesures antisocials de Rajoy i que servisquen per a defendre i recuperar els drets laborals, socials i democràtics que ens han segrestat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.