Solidaritat

Solidaritat tancament Hospital Sant Pau de Barcelona

Intersindical Valenciana dóna suport al tancament del comité d’empresa contra les retallades la sanitat.

12 / 12 / 2012 | Intersindical

Companyes i companys de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, rebeu una cordial abraçada des de la Intersindical Salut – Intersindical Valenciana; una abraçada solidària amb la vostra lluita i les vostres reivindicacions i amb el desig de totes i tots nosaltres que l’esforç que esteu fent siga una porta oberta a la recuperació d’unes condicions laborals dignes i d’un servei públic de qualitat.

La crisi està sent aprofitada com excusa pel neocapitalisme per acabar amb l’estat de benestar, els drets socials i els serveis públics que els sustenten. En aquest context, la sanitat no n’és una excepció i està sent objecte de retallades i privatitzacions salvatges, que no busquen altre objectiu que el seu desmantellament, per deixar lliure el camí als interessos privats i a la mercantilització del dret a la salut. Les externalitzacions de serveis i centres sanitaris no és altra cosa que el repartiment descarat de beneficis entre un grup d’arribistes sense escrúpols a costa dels recursos públics, però, més enllà de l’anàlisi de la situació actual, cal fer-ne una de futur. Hem de ser capaços de veure, i de fer veure a la societat en el seu conjunt, com s’amaga la intenció de fraccionar la sanitat pública, eludir el control dels poders públics, deteriorar la qualitat dels seus serveis i, finalment, acabar justificant, no sols una gestió privada, si no un dret a la salut de caire privat en el que s’accedirà a la salut que es puga pagar.

Les persones que treballem a la sanitat, amb el nostre compromís amb el servei públic, contribuïm al manteniment d’una sanitat pública de qualitat i, molt sovint, fins i tot més enllà del que seria raonable amb els recursos dels que disposem. Una raó més per justificar que al nostre país gaudim d’una sanitat pública capdavantera en prestacions i cobertura, però també una raó més per convertir els treballadors i treballadores sanitaris en el centre dels atacs dels grups financers i mediàtics. El qüestionament reiterat del nostre treball, de la nostra disposició a portar-ho endavant amb garanties de qualitat i la retallada permanent de les nostres condicions laborals i professionals tenen com a objectiu, a més del deteriorament del servei públic, minvar la determinació del nostre col·lectiu en la seua defensa.

Davant aquesta estratègia neoliberal, cal oposar-ne una altra, social i del propi personal de la salut. Cal oposar una estratègia, que més enllà de la resistència, desenvolupe línies actives de lluita per la defensa dels nostres interessos individuals i col·lectius, els professionals i els de classe, i en aquesta tasca vosaltres sou un referent. La vostra iniciativa en les mobilitzacions i el vostre convenciment de què el camí emprat és el correcte, ens encoratja a la resta de companys i companyes de la sanitat pública a seguir el vostre exemple i generalitzar un moviment de rebuig cap a les polítiques depredadores dels serveis públics, perquè totes juntes, persones i organitzacions, podem.

Per aquestes raons, i moltes més que no caben en aquest full, us encoratgem de nou a que continueu en la lluita i desitgem que aquesta siga profitosa. També us volem fer arribar el missatge que en aquest camí us acompanyem i us recolzem. Força i endavant!

Una abraçada solidària de les companyes i companys de la Intersindical Salut i de la Intersindical Valenciana. Salut!

https://santpauenlluita.wordpress.com/2012/11/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C8l1pTolS1w




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.