Mesa general de la Funció Pública

El Botànic exclou 47.815 treballadores i treballadors de la Mesa General de Negociació

Intersindical convoca mobilitzacions per la llibertat sindical i per millorar les condicions laborals

31 / 10 / 2019 | Intersindical

El govern valencià ha constituït la Mesa General de Negociació del personal laboral, funcionari i estatutari (MGNI) excloent la representació sindical de 47.815 treballadores i treballadors del sector, la qual cosa suposa un 58,35 % del conjunt de les persones que van anar a votar en els processos electorals. És a dir, els sindicats UGT, CCOO i CSIF que són els que ha convocat el Consell per constituir la Mesa General de Negociació només representen el 41,64%, 34.123 treballadores i treballadors, del conjunt de les persones que van votar. Aquest fet posa en evidència la manca de legitimitat i de representació de la Mesa General de Negociació que es va constituir dimarts passat sense la presència de la Intersindical Valenciana (25.079 vots i un 30,99%) i FSES (13.253 vots i un 16,17%).

Pel que fa a les delegades i delegats la Mesa General de Negociació tampoc garanteix la representativitat ni la legitimitat en deixar fora a sindicats que representen 518 delegades i delegats, el 48,45% del total. El sindicats UGT, CCOO i CSIF només representen 551 delegades i delegats, el 51,5%. Mentre Intersindical Valenciana, primer sindicat en vots i tercer en delegades, i FSES segon sindicat en vots i cinqué en delegades, s’ha quedat fora de la Mesa General de Negociació per una interpretació restrictiva que fa una sentència del TS de l’article 36.3 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, vigent des de 2007.

Intersindical Valenciana considera que aquesta actuació del Consell va en contra de la llibertat sindical i d’una adequada i democràtica representació de les treballadores i treballadors de la Generalitat Valenciana.

Des del Sindicat es considera que l’actuació de la Generalitat ha estat molt lamentable en haver-s’hi produït una indefensió per part dels sindicats exclosos, Intersindical Valenciana i FSES. En aquest sentit, des del mes de juny que se’ns va comunicar la nostra presència en la Mesa General de Negociació del personal laboral, funcionari i estatutari, seguint els mateixos criteris establerts en l’EBEP des de 2007, fins aquest moment no hem tingut cap comunicació oficial de la nostra exclusió de la Mesa General de Negociació I. El Sindicat s’ha assabentat per les xarxes socials que aquesta Mesa es va constituir dimarts passat. Un fet que posa en evidència la mala fe dels responsables polítics del Botànic. Per altra part, el mateix Botànic va en contra dels seus propis actes pel fet d’aplicar, des de 2007, un criteri que segueix la literalitat de l’establert a l’article 36.3 de l’EBEP i ara, en 2019, canvia de criteri per una sentència del TS sobre una altra administració que no té res a veure amb la Generalitat Valenciana. És per això que Intersindical Valenciana considera que el Consell no ha actuat correctament en haver pogut aplicar el mateix criteri que ve fent des de 2007. Un criteri que si algú qüestionava ho hauria d’haver fet als tribunals de justícia. Per contra, el Botànic ha pres una decisió política, que no jurídica, d’excloure a Intersindical Valenciana i a FSES per beneficiar altres sindicats.

Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana es recorrerà la constitució de la Mesa General de Negociació I, i es convocaran mobilitzacions per exigir la llibertat sindical, el respecte a la democràcia i al vot de les treballadores i treballadors del sector i per exigir una rectificació per part del Botànic. En concret estan convocades dues concentracions al Palau de la Generalitat els dies 5 i 15 de novembre, a les 11 hores, junt a altres sindicats afectats per aquesta decisió profundament antidemocràtica.

Finalment, Intersindical Valenciana considera que l’actuació del Botànic en aquest assumpte és molt greu ja que suposa un atac, sense precedents, al personal de la Generalitat Valenciana i a la seua legítima representació sindical per la qual cosa anuncia que, en cas de no produir-se una rectificació immediata, serà molt bel·ligerant amb el Consell de la Generalitat Valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.