Mesa general de la Funció Pública

El Consell convoca la Mesa General de la Funció Pública Valenciana

Intersindical Valenciana manté l’exigència de la derogació del decret Vela i presenta una proposta conjunta amb els altres sindicats de la Mesa General.

25 / 09 / 2012 | Intersindical

La Generalitat Valenciana ha convocat la Mesa General de la Funció Pública per al proper dijous, 27 de setembre, a les 12:30 hores, a la Ciutat de la Justícia, Av del Saler, 14, 5t, per tractar sobre l’adaptació de la normativa autonòmica a les mesures contingudes en el Reial Decret Llei 20/2012 de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

El govern valencià ha de derogar o deixar sense efecte el decret Vela per evitar la doble retallada

Aquest RD, que ha suposat un empitjorament de les condicions laborals i socials del conjunt de la classe treballadora i de la ciutadania, ataca, una volta més, als drets del personal de la Generalitat Valenciana. Entre les mesures aprovades estan: la suspensió de la paga extraordinària de Nadal, la reducció dels dies de vacances i de les prestacions socials, l’augment de la jornada, la reducció de les plantilles…

A aquestes retallades cal afegir les aprovades pel govern Fabra al llarg del primer semestre de 2012. El govern valencià va aprovar en gener de 2012 l’anomenat decret Vela pel qual, entre altres mesures, es retallaven els salaris del personal de la Generalitat Valenciana i s’empitjoraven les condicions de treball del personal interí.

Ara, el govern valencià ha convocat una Mesa General per adaptar i aplicar en el País Valencià les disposicions establertes en el Reial Decret. Unes mesures que castigaran doblement el personal de la Generalitat ja que, com hem explicat, patirà la retallades valencianes i les aprovades pel govern espanyol.

Intersindical Valenciana considera que el govern valencià ha de derogar o deixar sense efecte el decret Vela per evitar eixa doble retallada i declarar-se insubmís en l’aplicació dels aspectes lesius per als serveis públics i el seu personal que conté el RD 20/2012. En eixe sentit, Intersindical Valenciana, junt a la resta de sindicats integrants de la Mesa General de la Funció Pública, han presentat una proposta unitària a la Generalitat Valenciana sobre retribucions, incapacitats temporals, personal interí i permisos sindicals.

Per al sindicat, el govern valencià ha de canviar la seua política d’atacs sistemàtics al seu personal i als serveis públics i ha d’acceptar les reivindicacions sindicals. En cas contrari Intersindical Valenciana aposta per intensificar les mobilitzacions en el sector públic valencià.

Els sindicats de la Mesa General presenten una proposta conjunta

Els cinc sindicats presents en la Mesa General de la Generalitat Valenciana han consensuat hui una proposta d’acord sobre quatre punts: retribucions per a 2013, regulació de les incapacitats temporals (baixes mèdiques), derogació de les mesures dirigides al personal interí de Funció Pública i educació, i permisos per a l’acció sindical. La Mesa s’ha convocat per al dijous, 27 de setembre.

L’ordre del dia de la Mesa és:
1. Adaptació de la normativa autonòmica a les mesures contingudes en el Reial Decret Llei 20/2012 de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.
2. Desenvolupament de l’article 10 del Reial Decret Llei 20/2012 de 13 de juliol en l’àmbit de la Generalitat.
Entenem que el punt primer ha de servir per a tractar els tres punts primers de la proposta sindical, ja que afecta retribucions, treball (personal interí docent i de Funció Pública) i incapacitats transitòries (baixes). Eixos punts consisteixen, d’aprovar-se la proposta sindical, en la pràctica derogació del Decret-llei 1/2012 (Decret Vela), en el que afecta al personal al servei de la Generalitat.

El darrer punt de la proposta sindical, relatiu als permisos sindicals, coincideix amb el segon punt de ordre del dia i s’inclou perquè el RDL 20/2012, de retallades de Rajoy, deroga tots els acords d’acció sindical vigents amb efectes de l’1 d’octubre. En el nostre sector, l’acord vigent data de 1992, i possiblement no s’hauria modificat de no ser per l’atac als acords, també en aquest àmbit, del Govern de Rajoy.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.