Mesa general de la Funció Pública

El Constitucional admet a tràmit el recurs contra el Decret Llei de retallades del Consell

El recurs contra les retallades havia sigut presentat pel grup parlamentari del Senat espanyol i impulsat pels sindicats de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana.

18 / 09 / 2012 | Intersindical

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat presentat per 50 senadores i senadors del PSOE contra el Decret Llei 1/2012 de retallades del Consell, a instància dels cinc sindicats de la Mesa General de Negociació (Intersindical Valenciana, UGT, CC.OO., CSIF i FSES). Si bé el recurs va ser finalment subscrit per 50 senadores i senadors del PSOE, després de les reunions mantingudes amb la resta de partits polítics valencians amb representació en el Congrés, tant Esquerra Unida com Compromís, així com altres grups de les Corts (Esquerra, BNG…), van manifestar el seu suport a aquesta iniciativa.

El Decret Llei retallava drets adquirits pel personal de la Generalitat Valenciana i, entre altres duríssimes mesures, va reduir la jornada laboral i les retribucions del personal interí del Consell, va enviar a l’atur al personal interí docent durant l’estiu, va minvar al 50% la carrera i el desenvolupament professional del personal sanitari i els sexennis del personal docent.

El recurs es recolza en la vulneració de diversos preceptes constitucionals com són el dret a la llibertat sindical i a la negociació col·lectiva, a la no privació de béns i drets, al treball i a una remuneració suficient i a la igualtat i no discriminació. A més no queda justificat el pressupost habilitant d’extraordinària i urgent necessitat i s’aprecia infracció del límit material del Decret Llei i invasió de competències legislatives per part de la Comunitat Autònoma.

El Tribunal ha entés que existeixen indicis d’inconstitucionalitat suficients com per a admetre’l a tràmit i substanciar el fons de l’assumpte.

Els cinc sindicats de la Mesa General valorem molt positivament aquest fet i esperem que servisca perquè el Consell reflexione i, davant les noves retallades salarials del Govern Central imposats mitjançant el Decret Llei 20/2012 (supressió de la paga extra de Nadal), derogue els efectes retributius del Decret Llei autonòmic 1/2012.

El Consell ha manifestat en múltiples ocasions la seua voluntat que el personal de la Generalitat Valenciana no patiren el doble càstig de retallada retributiva estatal i autonòmic, compensat les mesures adoptades si l’Estat aprovava noves mesures addicionals que tingueren impacte sobre les retribucions, com així ha estat. Aquest pot ser un bon moment per a demostrar-ho.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.