Retallades

El Sindicat Ferroviari es concentra contra les retallades

El 22 de febrer, el Sindicat Ferroviari-Iv, es va concentrar davant del Palau de la Generalitat, juntament amb la resta de sindicats de l’empresa, per entregar al president Fabra 37.300 signatures de viatgers del metro. Els va eixir a rebre una assessora del president.

Concentració del 22 de febrer, al Palau de la Generalitat, a València.
Concentració del 22 de febrer, al Palau de la Generalitat, a València.
23 / 02 / 2012 | Intersindical

La concentració es va dur a terme en protesta per les retallades aplicades amb la implantació del denominat pla Egeu.

Aquest es basa, segons l’empresa, en una millor atenció al client però, per al Sindicat, en realitat és tot el contrari, perquè suposa que les estacions es queden desateses de personal i comporta per a l’usuari una sèrie d’inconvenients, com ara la falta d’informació a l’hora de comprar un bitllet en les màquines expenedores o la impossibilitat de consultar un recorregut. A més, les estacions d’exterior estan tancades a partir d’una hora i no és possible comprar el bitllet; això pot tindre com a conseqüència rebre un sanció de 50 € o que, en arribar el passatger a la destinació, no puga eixir de l’estació perquè no porte bitllet per eixir pel torn. Tots aquests problemes han fet que algun viatger que ha caigut o ha quedat atrapat en un ascensor no haja tingut cap persona per socórrer-lo. Afecta també la seguretat de les persones usuàries en estacions conflictives. No cal dir que també comporta una reducció de personal d’estacions.
D’altra banda, també s’ha apujat el preu del bitllet, s’ha reduït la freqüència dels trens, cosa que afecta els treballadors i treballadores que entren a primera hora del matí i als que agafen els últims trens.
Des de la Intersindical Valenciana esperem que aquesta acció de presentació de 37.300 firmes faça reflexionar els polítics de la Generalitat i gestors d’FGV per redreçar aquesta situació. De fet, hi ha l’antecedent d’un intent d’implantació similar a Metro Madrid, on la empresa va haver de tornar a posar agents en les estacions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.