Mobilitzacions

Noves mobilitzacions després de les manifestacions multitudinàries

Més de dues-centes mil persones es van manifestar ahir pels carrers de les tres capitals valencianes, 150.000 a València, 60.000 a Alacant i 30.000 a Castelló.

Més de 200.000 persones es van manifestar el 26-G contra les retallades.
Més de 200.000 persones es van manifestar el 26-G contra les retallades.
27 / 01 / 2012 | Intersindical

Els sindicats de la Mesa General de Negociació valorem molt positivament la resposta del personal del sector públic i de la ciutadania valenciana contra les retallades del Consell i en defensa dels serveis públics, pel que volem agrair-los la seua presència massiva en les manifestacions.
El President de la Generalitat, Alberto Fabra, ha de reconèixer el clam popular en contra del desmantellament de l’estat del benestar valencià i, en conseqüència, retirar el Decret-Llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit valencià i convocar urgentment una nova Mesa General per a negociar amb els sindicats meseures que contribuïsquen a reduir el dèficit públic sense minvar els drets dels empleats del sector públic valencià i dels ciutadans.

El Consell ha de revisar la seua política fiscal, fent-la més justa, i no dinamitar el sector públic

Sorprenentment el President, lluny de reconèixer les protestes massives d’ahir a la vesprada, va anunciar una nova retallada de 1.000 milions d’euros en el sector públic que suposarà la implantació de models privats de gestió dels serveis bàsics essencials i del copagament. El Consell ha de revisar la seua política fiscal, fent-la més justa, en comptes de dinamitar el sector públic valencià.
Els anys de balafiament han dut a la fallida als valencians i valencianes. El conseller Vela ha estat l’eix conductor de la nefasta política pressupostària dels successius governs en la nostra comunitat; per tant, ha d’assumir la seua responsabilitat i dimitir. De no ser així, exigirem el seu cessament immediat al President Fabra.
Els sindicats de la Mesa General continuarem durant el mes de febrer les mobilitzacions tendents a la retirada del Decret-Llei i a la depuració de responsabilitats.
En una reunió celebrada aquest matí, hem acordat el següent calendari de mobilitzacions; calendari que pot sofrir alguna lleugera modificació, de la qual anirem informant amb la suficient antelació:

 • Tots els dijous de 10 a 11 hores, continuarem les concentracions de treballadors en les portes dels centres. En Educació es realitzaran a les 12´00 hores.
 • Els dies 6 i 20 de febrer, es reuniran totes les Juntes de Personal i Comitès d’Empresa dels sectors d’Educació, Administració del Consell i sector públic valencià. Les reunions en el sector de Sanitat s’efectuaran els dies 16 i 22 de febrer.
 • Dissabte 11 de febrer es convocaran quatre marxes. A València ciutat, partirà de l’edifici de l’Àgora (Ciutat de les Arts i les Ciències) cap a la Depuradora de Pinedo per a finalitzar en l’edifici del Rellotge del Port. En Alacant, la primera partirà cap a la Ciutat de la Llum i a Benidorm, la segona marxarà cap a Terra Mítica. Finalment, a Castelló es marxarà cap a l’Aeroport per a concentrar-nos enfront de l’estàtua de Fabra.
 • Dimecres 15 de febrer, els sindicats remetrem a tots els alcaldes informació de com afecten les mesures de retallada del Consell en els seus municipis i sol·licitarem als grups municipals el suport de mocions plenàries contra les retallades dels serveis bàsics.
 • Dijous 16 de febrer, convocarem una reunió amb tot el moviment associatiu valencià: OCU, UCE, Plataformes de defensa de la Dependència, Salut mental, associacions de malalts i pacients i, en general, amb totes les associacions existents per la defensa dels serveis públics amb la finalitat de donar-los a conèixer l’abast de les mesures acordades pel consell.
 • Dissabte 18, els sindicats de la Mesa General realitzarem una crida als empleats del sector públic valencià perquè efectuen una vaga de consum general. Durant aquest dia els sol·licitarem que no realitzen compres i no assistisquen a espectacles, bars, restaurants i altres locals d’oci.
 • Els dies 20, 21, 22 , 23 i 24 de febrer, s’organitzaran caravanes de cotxes en les capitals de província per a convocar a la ciutadania a les tres grans manifestacions que se celebraran el dia 25 de febrer.
 • El 23 de febrer, a les 19´00 hores, es convocaran en les places de tots els Ajuntaments valencians a tots els treballadors del sector públic valencià que presten servei en aquests municipis (personal de sanitat, educació, justícia, Administració General de l’Estat, autonòmica i local, postal, transport, mitjans de comunicació i resta del sector públic valencià).
 • Divendres 24 de febrer, es convocarà concentració de delegats i delegades enfront del Palau de la Generalitat on es lliuraran les signatures recollides durant aquests dos mesos per a exigir la dimissió del conseller Vela.
 • Dissabte 25 es convocaran tres grans manifestacions a les 18´00 hores a València, Alacant i Castelló.

A més d’aquestes mesures, els sindicats de la sectorial d’educació (STEPV, FECCOOPV, CSI·F, ANPE i FETE-UGT-PV) han acordat les mesures següents, específiques per als centres educatius:

 • Segona i tercera onada de tancaments en centres educatius: 6 i 20 de febrer, sense perjudici d’aquells tancaments que ja hagen acordat els centres en altres dies.
 • Segona roda d’assemblees comarcals per informar de les noves mesures acordades i recollir-ne de noves: 7, 8 i 9 de febrer.
 • Manteniment de l’assistència els dilluns al lloc de treball amb la samarreta negra.
 • Manteniment de les propostes llançades anteriorment (signatura del manifest pels claustres, suspensió temporal de la participació en accions formatives convocades per la Conselleria, etc.).

 
Deixa un comentari


 • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
 • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
 • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
 • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
 • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
 • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.