Retallades

Els sindicats exigeixen al Consell que no contracte mútues

Les juntes de personal i els comités d’empresa dels diferents sectors de la Generalitat emeten un informe desfavorable i avisen de la pèrdua de qualitat assistencial i de possible discriminació

Imatge d'una de les darreres Meses Sectorials
Imatge d'una de les darreres Meses Sectorials
17 / 09 / 2013 | Intersindical

Els sindicats CCOO, CSI·F, FSES, Intersindical, UGT, USAE i USO insten a la Generalitat a que no formalitze el document d’associació amb cap mútua per a ocupar-se de la cobertura de les contingències professionals, tasca que fins ara realitza l’Institut Nacional de la Seguretat Social i la Conselleria de Sanitat. Els sindicats consideren que, de produir-se aqueixa migració de servei, “els treballadors i treballadores patiran una pèrdua de la qualitat assistencial”. Per aquest motiu han emès un informe desfavorable a la signatura.

Es tracta d'un nou desviament de fons públics, ja retallats, al sector privat

Els representants del personal públic han manifestat la seua “oposició” a la cobertura per part de les mútues en l’informe preceptiu sol·licitat pel president del Comitè Director del Pla de Control de l’Absentisme de Personal. En aqueix document exposen que contractar amb una mútua la cobertura provincial de contingències “trenca la unitat i integritat de l’assegurament. Cadascuna té establits procediments, criteris preventius i prestacions pròpies. Açò podria derivar fins i tot en discriminació segons la destinació provincial del treballador o treballadora”.
Els sindicats que han subscrit aqueix informe desfavorable recorden que el president del Comitè Director no ha aportat les dades necessàries per a emetre l’informe preceptiu. Destaquen que no ha explicat la justificació del canvi de model de gestió, el contracte proposat, el procediment de control de gestió del nou model, les instal·lacions amb què expliquen les mútues o les especialitats que van a prestar, entre unes altres moltes dades.
També destaquen que la contractació de les mútues “no beneficia als empleats públics. La decisió adoptada es basa en criteris de tipus econòmic i no en la millora de l’atenció sanitària o reparadora cap a les persones afectades”.
Al contrari, els sindicats consideren que, de subscriure’s el contracte, “es patirà una pèrdua de la qualitat assistencial”, hagut de, entre altres factors, “als desplaçaments per compte dels pacients, en alguns casos a centres perifèrics, així com al desconeixement de les estructures i recursos que atendran les contingències professionals”.
En definitiva, “es tracta d’un nou desviament de fons públics, ja retallats, al sector privat”, i exigeixen la no formalització del document d’associació amb cap mútua.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.