Mobilitzacions

Més mobilitzacions per les retallades

La negativa del Consell a retirar les retallades que afecten el personal i els serveis públics en general, forcen noves convocatòries de mobilitzacions.

Els representants sindicals aquest matí a la seu d'Intersindical, durant la roda de premsa.
Els representants sindicals aquest matí a la seu d'Intersindical, durant la roda de premsa.
24 / 01 / 2012 | Intersindical

Els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública, UGT, CCOO, CSI·F, FSES i INTERSINDICAL VALENCIANA, de forma unànime convoquen una manifestació dijous, dia 26 de gener, a les 18,30 hores a València, Alacant i Castelló. Amb el lema de “No a les retallades en els serveis públics, depuració de responsabilitats en el Consell”, la manifestació s’iniciarà a la plaça de Sant Agustí, per continuar pels carrers Sant Vicent, Periodista Azzati, Plaça de l’Ajuntament, Barques, Alfons el Magnànim, Pau, Plaça de la Reina i finalitzarà a la Plaça de la Mare de Deu amb la lectura d’un manifest unitari. Paralel·lament es celebraran també manifestacions a la mateixa hora i amb la mateixa finalitat a les ciutats d’Alacant , des de les escales IES Jorge Juan, i Castelló, des de la Plaça de les Aules.
El sector educatiu ja ha llançat un missatge molt clar en la multitudinària manifestació del passat 21 de gener a Alacant i València. Al voltant de 180.000 ciutadans i ciutadanes valencians van deixar clar que s’oposen frontalment a les retallades en el sector públic i exigeixen la retirada del Decret-llei.
Els sindicats consideren que les mesures aprovades pel Consell de la Generalitat, el passat dia 5 de gener, suposen una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra comunitat ha près unes decisions restrictives amb aquest abast, per la qual cosa només queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió.
Pels fets es dedueix que es vol fer pagar la crisi i el malbaratament dels recursos públics a aquells sectors de la població que no l’han provocada; és més fàcil estalviar més de 1.000 milions d’euros retallant salaris i serveis. Volen retallar salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de la de Justícia, i de totes les empreses, entitats i fundacions del sector públic valencià, i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació. I tot açò, vulnerant els convenis col·lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col·lectiva i retallant en personal, prestacions i serveis públics.
No contents amb això, el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins a un 25% del personal interí dels diferents sectors, la qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar les xifres d’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana.
Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors. Per totes aquestes raons, ens oposem frontalment a totes eixes mesures i per això anunciem la continuïtat de mobilitzacions que, a hores d’ara es materialitzen amb la convocatòria d’aquesta manifestació, però que s’allargaran en el temps fins que el Consell retire el Decret-llei.
Al mateix temps fem una crida al conjunt de forces sindicals, empleats i empleades públics i a la societat en general perquè participe activament en la manifestació del dia 26 de gener, i en la resta de mobilitzacions que es convoquen, perquè la conjuntura no és una simple retallada que afecte al personal de l’administració pública, les retallades constitueixen una veritable agressió als serveis públics i a l’estat de benestar i, per tant, al conjunt de la ciutadania.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.