Solidaritat

En solidaritat amb les persones desplaçades

Intersindical se suma al corrent solidari davant la crisi humanitària i crida a la concentració unitària del 9 de setembre. També és una de les signatàries del manifest unitari.

08 / 09 / 2015 | Intersindical

Actualment, vivim una crisi humanitària que ens deixa imatges desoladores d’horror al Mediterrani i a les fronteres d’Europa: la major crisi humanitària des de la II Guerra Mundial. Les persones afectades es compten per centenars de milers. Persones que fugen dels països d’origen per la desigualtat, l’explotació, l’espoli, la injustícia i les guerres. Tot això no és més que una conseqüència de les polítiques neoliberals dels governs de la UE, i són aquests mateixos els responsables directes d’aquest drama humanitari.

Aquestes guerres han sigut generades pels diferents interessos dels EUA, Europa i l’OTAN

La UE inverteix anualment milions d’euros a vigilar i blindar les seues fronteres, mentre desmantella les polítiques d’asil, endureix les polítiques migratòries fins al límit de l’horror i criminalitza les persones migrades.
De la mateixa manera, amb diners públics de l’Estat espanyol i de la Unió Europea, se sostenen i financen els centres d’internament d’estrangers, on es tanquen persones que no han comés cap delicte, només una falta administrativa (estar en situació irregular al territori de l’Estat espanyol), entre aquestes, possibles sol·licitants d’asil i menors d’edat. Els CIE són presons racistes on es violen els drets humans, on es tortura físicament i psicològicament les persones migrades. Exemple d’això és la situació que es va viure la matinada del passat dilluns 7 de setembre, quan es van reprimir amb material antidisturbis dotze persones.
Centenars de milers de persones són víctimes d’aquestes polítiques assassines que generen desesperació i són les causants últimes de la creació de xarxes il·legals de tràfic, a les quals es veuen obligades a recórrer per a exercir el seu dret a buscar una vida digna.
Una Unió Europea que hui dia regateja, de manera vergonyosa, xifres de persones refugiades mentre segueix impassible i còmplice d’aquesta crisi humanitària perquè no té voluntat de canviar unes polítiques que no respecten els seus propis valors fundacionals: dignitat humana, igualtat, democràcia, llibertat i respecte als drets humans.
Denunciem que aquestes guerres han sigut generades pels diferents interessos dels EUA, Europa i l’OTAN. Són ells mateixos els qui han estat finançant aquests grups terroristes i, per tant, la EU és culpable no solament per regatejar l’acceptació dels refugiats sinó perquè ha participat en les intervencions militars als països d’origen de les persones que ara arriben.
Davant la inacció de l’Estat espanyol i els altres estats de la Unió Europea, davant el drama de les persones migrants i refugiades, la ciutadania s’organitza amb iniciatives solidàries com les “ciutats refugi”. Per tots aquests motius i perquè la ciutadania s’oposa a seguir legitimant aquest genocidi, EXIGIM:

  • LA FI DEL LA GUERRA JA!
  • Una política comuna d’asil basada en els drets humans a Espanya i, per extensió, a la resta de la UE.
  • Creació de vies legals d’entrada que acabrn amb les xarxes de tràfic de persones i que permeten a les persones que demanen asil poder exercir el seu dret a sol·licitar refugi als estats europeus, i que no es vegen obligades a arriscar les seues vides per rutes que segurament els portarà a la mort.
  • Una nova política exterior de la Unió Europea que evite aquestes situacions, aprofundint prèviament en l’origen d’aquests conflictes i que s’aborden sense violència, substituint la intervenció militar en tercers països per polítiques de resolució de conflictes basades en el diàleg entre estats.
  • Final de la militarització de les fronteres i de la criminalització de les persones desplaçades que implique la supressió de l’Agència FRONTEX i les seues operacions marítimes, responsable de repetides tragèdies al Mediterrani.
  • Suport de les institucions a les iniciatives de solidaritat ciutadana i compromís de donar via de solució al problema de forma immediata per part d’aquestes.

Per tot això, fem una crida a la ciutadania valenciana a unir-se a la xarxa de ciutats europees d’acolliment de refugiats i a participar en la concentració “Amb el poble de Síria, per la fi de la guerra” el dimecres 9 de setembre, a les 19:30 hores, a la plaça 15-M.
Solidaritat entre els pobles.
No a l’Europa de la vergonya!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.