Retallades

Èxit rotund de participació en el referèndum sindical

Les empleades i els empleats públics diuen majoritàriament NO a la proposta que va presentar el Consell als sindicats de la Mesa General el 2 d’abril.

Votació en una de les meses electorals de hui.
Votació en una de les meses electorals de hui.
10 / 05 / 2012 | Intersindical

Hui s’ha celebrat el referèndum entre les empleades i els empleats públics de l’Administració del Consell, institucions sanitàries i ensenyament. La participació ha sigut majoritària i el resultat rotund: hi ha guanyat el NO a la proposta de l’Administració.

Les organitzacions sindicals valorem molt positivament el suport a la posició sindical de rebuig

Després de les retallades tan greus i injustes a què la Generalitat valenciana ha sotmés les empleades i els empleats públics, els sindicats representatius de la Mesa General, de forma unitària, vam organitzar una campanya de mobilitzacions. Aquestes van tindre un ampli seguiment i no només van rebre el suport dels treballadors i treballadores del sector públic sinó pel conjunt de la ciutadania. L’èxit de les mobilitzacions va conduir l’Administració a intentar acordar un reajustament de les retallades. Després de les negociacions que van tindre lloc en el marc de la Mesa General, el Consell va presentar una proposta –que va qualificar de definitiva– el 2 d’abril i que va ser valorada pels sindicats com a totalment insuficient. La proposta no reunia garanties de compliment perquè depenia, en última instància, del fet que “els ingressos de la Hisenda de la Generalitat no evolucionaren negativament”.
Amb el referèndum, els sindicats preteníem que el personal representat en la Mesa General i que està afectat pel Decret Llei 1/2012 definira la seua posició davant la proposta del Consell.
En la jornada de referèndum de hui, i per més que el Consell s’haja esforçat a entorpir-la –fet que ha provocat incidències puntuals que han pogut ser resoltes–, s’han constituït 1.775 meses de referèndum. Havent escrutat el 80% dels vots emesos, el resultat provisional en contra de la proposta del Consell és de 42.147; a favor de la proposta del Consell, 598 vots; els vots en blanc han sigut 692 i els vots nuls, 91.
Les organitzacions sindicals valorem molt positivament la resposta, tant pel que fa a la participació dels treballadors i treballadores del sector públic com pel massiu suport a la posició sindical de rebuig mantinguda.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.